Home  |  Βουλή   |  Ειδικό επίδομα στους πολεμιστές του 1974

Ειδικό επίδομα στους πολεμιστές του 1974

Δήλωση Ανδρέα Φακοντή, Προέδρου Επιτροπής Εργασίας

Συζητήσαμε σήμερα για άλλη μια φορά το θέμα που εγγράφηκε αυτεπάγγελτα στην Επιτροπή Εργασίας με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ και των Οικολόγων για  διαγραφή της αποκοπής του 12% που επιβάλλεται στους συνταξιούχους που αφυπηρετούν πρόωρα στο 63ο έτος της ηλικίας τους και υπηρέτησαν στην Ε.Φ. την περίοδο του πολέμου το 1974.

Ως ΑΚΕΛ απαιτήσαμε την καταβολή επιδόματος στους πολεμιστές του 1974 ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους στην πατρίδα μας και ως ηθική υποχρέωση της πολιτείας. Αναμένουμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευση της αρμόδιας Υπουργού, από το Μάιο του 2017 όταν συζητήθηκε για πρώτη φορά το θέμα για αποκατάσταση της απώλειας που θα έχουν τα άτομα αυτά σε περίπτωση πρόωρης αφυπηρέτησης τους. Το κονδύλι θα εξασφαλιστεί από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας μέσω Ειδικού Σχεδίου.

Ευελπιστούμε ότι η δέσμευση της κυβέρνησης δεν θα είναι κενή περιεχομένου και θα υλοποιηθεί πριν από το τέλος του χρόνου. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να ασκεί πίεση προς υλοποίηση της εν λόγω δέσμευσης ως μια ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των συμπατριωτών μας που πολέμησαν για την πατρίδα.

28/11/2017

PREV

"Η απόσυρση του νομοσχεδίου για πώληση κρατικής γης δικαιώνει τις αντιδράσεις μας"

NEXT

Δήλωση βουλευτή Άριστου Δαμιανού μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών