Home  |  Ενημέρωση   |  Αρθρογραφία   |  Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, του Νίκου Ιωάννου

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, του Νίκου Ιωάννου

nikos ioannouΗ εφημερίδα Πολίτης στις 16 του Απρίλη  παρουσίασε ένα «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ 2 εκατ. από την FOCUS».    Το ρεπορτάζ παρουσίαζε στοιχεία με αριθμούς λογαριασμών σε τράπεζες  την  διαδρομή χρημάτων  και κατέληξε στο συμπέρασμα με απόλυτη βεβαιότητα ότι τα λεφτά κατέληξαν στα ταμεία του ΑΚΕΛ. Τα στοιχεία όπως αποκάλυψε η εφημερίδα επιβεβαιώθηκαν από τις έρευνες των ανακριτών.

Η πειστικότητα του δημοσιεύματος και η παράθεση όλων αυτών των στοιχείων από την εφημερίδα  προκάλεσε  δικαιολογημένα δυσμενή σχόλια  και θυμό από μερίδα της  κοινωνίας ιδιαίτερα προς το ΑΚΕΛ αφού ουδέποτε παραδέχτηκε ότι χρηματοδοτήθηκε με οποιοδήποτε ποσό από την συγκεκριμένη εταιρεία  ,εν αντίθεση με τον ΔΗΣΥ, ο οποίος παραδέχτηκε δημόσια ότι πήρε έστω μέρος των λεφτών που του καταλογίζονται.

Το δημοσίευμα ήρθε  σε μια ανοδική πορεία  ανάκαμψης για το ΑΚΕΛ αμέσως μετά το έκτακτο προγραμματικό συνέδριο και τις αλλαγές που έγιναν στα καθοδηγητικά σώματα του κόμματος  . Παράλληλα η  περιβόητη υπόθεση του σκανδάλου της Δρομολαξιάς  όπου κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν με στόχο να πληγεί βασικά το ΑΚΕΛ πήρε άλλη τροπή . Αυτοί που ανέμεναν να κάτσουν στο σκαμνί το ΑΚΕΛ απογοητεύτηκαν.

 Τα όσα είδαν  το φώς της δημοσιότητας μέσα από την αποκάλυψη των ηχητικών ντοκουμέντων για το σκάνδαλο στη Δρομολαξιά επιβεβαίωσαν  την πλεκτάνη. Δυστυχώς τα ΜΜΕ δεν έδωσαν συνέχεια και δεν άγγιξαν καν τις αποκαλύψεις που υπήρξαν στα ηχητικά ντοκουμέντα . Έστρεψαν την προσοχή της κοινής γνώμης  στο θέμα της διαρροής αντί στο θέμα της ουσίας και σε αυτούς που σκηνοθέτησαν την εμπλοκή του ΑΚΕΛ στη υπόθεση. Έκλεισαν τα μάτια ακόμα και για τις ηχογραφημένες συνομιλίες και για την σήψη που επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο, τα στημένα παιγνίδια ,τις συνομιλίες μεταξύ παραγόντων, διαιτητών  και  των πρωταγωνιστών των στημένων. Αυτά που ζει σήμερα δηλαδή  ξανά η ποδοσφαιρική Κύπρος αλλά και η κοινωνία ολόκληρη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης». Να παρουσιάσει το ΑΚΕΛ σαν μια πολιτική δύναμη η οποία αίρεται  και φέρεται από την σήψη και την διαφθορά και ότι δεν διαφέρει από το υπόλοιπο σαθρό πολιτικό , οικονομικό και κομματικό σύστημα .

 Το δημοσίευμα είτε στηρίχτηκε σε λανθασμένη  πληροφόρηση είτε εξυπηρετεί το στόχο να πληγεί το ΑΚΕΛ με κάθε μέσο ακόμα και με το ψέμα και την διαβολή. Από την στιγμή που διαψεύσαμε το δημοσίευμα και η εφημερίδα συνέχιζε να επιμένει στους ισχυρισμούς της δεν είχαμε κανένα άλλο τρόπο παρά να αποταθούμε στη Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουμε  τον  εξευτελιστικό διασυρμό . Στο δικαστήριο θα αποκαλυφτεί αν η εφημερίδα διαθέτει ή όχι πραγματικά στοιχεία. Συνεπώς δεν θα πρέπει να ανησυχούν αν διαθέτουν τα στοιχεία .

Η  οργανωμένη προσπάθεια  να μας ταυτίσουν και να μας παρουσιάσουν ότι είμαστε όλοι οι ίδιοι αρχίζει να ξεθωριάζει . Λάθη στη  μακρόχρονη πορεία μας  και στην προσπάθεια διαχείρισης της εξουσίας διαπράξαμε. Όμως το ήθος και η εντιμότητα του ΑΚΕΛ δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Αυτό που ξεχωρίζει την Αριστερά σε αυτό το τόπο είναι ότι δεν ταυτίστηκε και δεν πρόκειται να ταυτιστεί  με το καταστημένο και τα οικονομικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

‘Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά τους πασχίζουν να βρουν λεκέδες στη δική σου.’ Ο κόσμος της Αριστεράς και το ΑΚΕΛ δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο!

Νίκος Ιωάννου

Μέλος του Πολιτικού Γραφείου

Κ. Ε. ΑΚΕΛ

PREV

O Πρόεδρος επιχειρεί να παρουσιάσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του

NEXT

Χωρίς χειροπιαστά αποτελέσματα η επίσκεψη Μπάιντεν. Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τις υπερβολικές προσδοκίες που καλλιέργησε, Του Γιώργου Λουκαΐδη