Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Χριστάκη Τζιοβάνη μετά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών

Δήλωση Χριστάκη Τζιοβάνη μετά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών

(α) Η  Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών λαμβάνοντας υπόψη ότι τον τελευταίο καιρό τα δυστυχήματα ποδηλατών, δεν μπορούσε να μένει αδρανής περιμένοντας την εκτελεστική εξουσία να καταθέσει κανονισμούς. Το κυριότερο πρόβλημα που εκκρεμούσε   μέχρι σήμερα ήταν  το θέμα των ποινών, διότι οι ποινές περιλαμβάνονται στους κανονισμού των δήμων και κοινοτήτων. Ζητήθηκε γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία επί των εισηγήσεων/προτάσεων της επιτροπής αν τελικά θα μπορεί να προωθηθεί το Νομοσχέδιο ως έχει και έπειτα να κατατεθούν οι Κανονισμοί ή να ψηφιστεί το Νομοσχέδιο και οι Κανονισμοί μαζί και να εναρμονιστούν με τις όποιες αλλαγές οι δήμοι και κοινότητες.  Αφού δόθηκε το πράσινο φως από την Ν. Υπηρεσία για ψήφιση του νομοσχεδίου καi των κανονισμών, η επιτροπή κατέληξε σήμερα ομόφωνα  σε τελικό κείμενο το οποίο οδηγείτε στην ολομέλεια για ψήφιση.

Ως ΑΚΕΛ χαιρετίζουμε τη θετική έκβαση της συζήτησης και ευελπιστούμε ότι το σώμα θα εγκρίνει το τελικό νομοσχέδιο και ο νόμος θα τεθεί σε ισχύει μετά την πάροδο των 6 μηνών από την ημέρα δημοσίευσης στην επίσημη εφημερίδα.

(β) Κατατέθηκε σήμερα εκ νέου νομοσχέδιο για την σύσταση του Συμβουλίου Λιμενεργασίας, ένα νομοσχέδιο  με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί με δόλιο τρόπο να ενισχύσει την κυριαρχία του ιδιώτη επενδυτή. Με δόλιο τρόπο γιατί δεν ξεκαθαρίζει ποια θα είναι τα διορισμένα μέλη ούτε ο πρόεδρος του συμβουλίου, επίσης δεν δοθεί γνωμάτευση για τον όρο εργοδότης. Όπως έχει αναφερθεί στην επιτροπή εσκεμμένα δεν έχει γίνει περιορισμός του όρου εργοδότης. Ως ΑΚΕΛ τονίσαμε τις ανησυχίες μας επί του νομοσχεδίου και ζητήσαμε  να κατατεθεί γραπτώς  και να ξεκαθαριστεί  ποιος θα είναι ο πρόεδρος και τα διορισμένα  μέλη.

16.03.2018

PREV

Για την κυβέρνηση τα θέματα περιβάλλοντος δεν αποτελούν προτεραιότητα

NEXT

Δήλωση Ευανθίας Σάββα για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τις αμβλώσεις