Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Ευανθίας Σάββα για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τις αμβλώσεις

Δήλωση Ευανθίας Σάββα για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τις αμβλώσεις

Συζητήσαμε σήμερα και ολοκληρώσαμε την κατ’ άρθρο συζήτηση της Πρότασης Νόμου που εκσυγχρονίζει την νομοθεσία που διέπει τις αμβλώσεις. Μιας Πρότασης Νόμου που ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ και έτυχε στήριξης και από άλλα Κοινοβουλευτικά Κόμματα. Χρειάστηκαν τρία χρόνια προσπάθειας για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο σήμερα. Τρία χρόνια πιέσεων και συζήτησης. Ας είναι

Μέσω της πρότασης, εκσυγχρονίζεται μια απαρχαιωμένη νομοθεσία που έχει ξεπεραστεί από την ίδια την κοινωνία και δεν ανταποκρίνεται ούτε στις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας αλλά και ούτε αναγνωρίζει το δικαίωμα της να αποφασίσει ή ίδια για το σώμα της.

Το ΑΚΕΛ προσεγγίζει το ζήτημα των αμβλώσεων με τελικό στόχο να υπάρχει μια συνεχής μείωση των ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων. Από εκεί ξεκινούμε.

Στόχος μας είναι να εγκριθεί σε πρώτο στάδιο η συγκεκριμένη πρόταση νόμου ώστε να προστατεύονται οι γυναίκες αλλά και οι γιατροί και εντός δύο μηνών θα καταθέσουμε καινούργια Πρόταση Νόμου μέσω της οποίας θα αφαιρεθεί από τον Ποινικό Κώδικα το ζήτημα των αμβλώσεων και θα τεθεί σε ξεχωριστή νομοθεσία. Το ζητούμενο για εμάς είναι η δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου το οποίο να αντιμετωπίζει ολιστικά το ζήτημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, του οικογενειακού προγραμματισμού, της τήρησης αρχείου που να αφορά τις αμβλώσεις και της συμβουλευτικής στήριξης.

Σήμερα έγινε ένα θετικό βήμα σε σχέση με την προστασία των δικαιωμάτων της γυναίκας. Αυτό το βήμα φέρει την σφραγίδα του ΑΚΕΛ και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

19 Μαρτίου 2018

PREV

Δήλωση Χριστάκη Τζιοβάνη μετά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών

NEXT

Για την απόφαση της ΔΕΦΑ για εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου