Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Ελένης Μαύρου για τη συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων

Δήλωση Ελένης Μαύρου για τη συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων

Απουσία ελέγχου ή ελλιπείς έλεγχοι, αδιαφάνεια, καταχρηστικές έως και παράνομες διαδικασίες – είναι μερικές μόνο από τις διαπιστώσεις μας σήμερα σε σχέση με το λεγόμενο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Διαβατήρια σε πρόσωπα χωρίς λευκό ποινικό μητρώο. Διαβατήρια χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια -οικονομικά ή άλλα. Διαβατήρια σε πρόσωπα με εμπλοκή σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Διαβατήρια για επενδύσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ…

Σωρεία παρατυπιών, ακόμα και παρανομιών για τις οποίες δεν υπάρχουν απαντήσεις. Είναι πεποίθηση μας ότι πολλά από τα προβλήματα που εντοπίζονται σήμερα, θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί έγκαιρα εάν ασκείτο έλεγχος στις διαδικασίες προ πολλού, όπως ζητούσε το ΑΚΕΛ.

Θέλω με την ευκαιρία να σημειώσω και την έκπληξη μας για τους λόγους που επικαλέστηκε ο Γενικός Εισαγγελέας στη γνωμάτευση του προς το Υπουργείο Εσωτερικών με την οποία ουσιαστικά απαγόρευε να δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες στον Γενικό Ελεγκτή ώστε να ολοκληρώσει την έρευνα του.

Στη δική μας αντίληψη, η πλήρης διαφάνεια και ο ουσιαστικός έλεγχος είναι και τα καλύτερα εχέγγυα για τη συνέχιση του Προγράμματος.

28/09/2020

PREV

Προ των πυλών η κατάρρευση των δημόσιων νοσηλευτηρίων

NEXT

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά μετά την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων