Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών

Την περίοδο που είχαμε τις πολύ έντονες συζητήσεις αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας από εκποιήσεις και ως ΑΚΕΛ καταθέταμε ένα ολοκληρωμένο δίχτυ για προστασία της, αναμεσά στα πολλά που διαφήμισε η κυβέρνηση ήταν και ένα πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ανάπτυξης Γης για προστασία τάχατες της πρώτης κατοικίας.

Σε ερώτηση συνάδελφου σήμερα ενώπιον της Επιτροπής για την αποτελεσματικότητα αυτού του σχεδίου, ενημερωθήκαμε ότι ουσιαστικά δεν έχει εξεταστεί καμία αίτηση από τον Οργανισμό σε ό, τι αφορά προστασία της πρώτης κατοικίας. Άλλη μια δέσμευση κενή περιεχομένου. Άλλη μια δέσμευση που δεν οδήγησε ουσιαστικά σε κανένα αποτέλεσμα για όλο αυτό τον κόσμο που ταλαιπωρείται.

Σε ένα άλλο ζήτημα, την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση απευθύνθηκε κοντά μας για την αποδέσμευση ενός ποσού €461,444 για την πληρωμή συμβάσεων που αφορούσαν την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΑΤΗΚ. Ως γνωστό, με δική μας πρωτοβουλία και με την πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής, έχουμε σταματήσει την διαδικασία αποκρατικοποιήσεων και ουσιαστικά έχει οδηγηθεί σε αχρησία η Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων. Αλλά πιο είναι το μικρό σκάνδαλο διασπάθισης που προκύπτει από τα στοιχεία που μας έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών;

Η ιδεοληψία και ο δογματισμός της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΑΤΗΚ, ένα Οργανισμό που τα τελευταία χρονιά έχει προσφέρει 200 και πλέον εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία, στοίχισε στο κυπριακό δημόσιο το ποσό των €2.831,000 για υπηρεσίες εμπειρογνωμόνων με στόχο την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ. Και είναι να  διερωτάται κανείς ποιος λογικός άνθρωπος δεν ενοχλείται όταν βλέπει ότι πετούμε χρήματα για να ιδιωτικοποιηθεί ένας οργανισμός ο οποίος έχει όφελος για το κράτος, το δημόσιο και τον καταναλωτή, αλλά δεν διοχετεύονται αυτά τα χρήματα για άλλους πιο επωφελείς σκοπούς όπως π.χ. για κοινωνική πρόνοια και κοινωνική πολιτική.

02 Οκτωβρίου 2017

PREV

"Διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα η άρνηση εμβολιασμών παιδιών από γονείς"

NEXT

Απολογισμός Έργου Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΚΕΛ, 2016-2017