Home  |  Βουλή   |  “Διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα η άρνηση εμβολιασμών παιδιών από γονείς”

“Διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα η άρνηση εμβολιασμών παιδιών από γονείς”

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου μετά τη συνέδρια της Επιτροπής Υγείας

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής αυτεπάγγελτο θέμα για την αναγκαιότητα εμβολιασμού των παιδιών, και τους πιθανούς κίνδυνους που ελλοχεύουν από την τάση μερίδας γονιών να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και μετά από παράπονα που είχαμε δεχτεί ότι πολλοί γονείς επιλέγουν να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους, είχαμε απευθυνθεί προ μηνών, μέσω Κοινοβουλευτικής ερώτησης, στον Υπουργό Υγείας, ζητώντας σχετική ενημέρωση. Τα επίσημα στοιχεία που μας δόθηκαν χρήζουν εξέτασης αλλά και προβληματισμού, αφού διαφαίνεται ότι για σοβαρές επιδημίες, όπως είναι η ερυθρά, η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών δεν είναι πλήρης. Ακόμη και ένα μικρό ποσοστό του 10% που δεν εμβολιάζεται σε δείγμα 417 παιδιών, μπορεί να αποβεί αρκετό για να ξεκινήσει μια επιδημία, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό για επανεμφάνιση ξεχασμένων και θανατηφόρων ασθενειών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα περιστατικά έξαρσης επιδημικής ιλαράς σε Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην κοντινή μας Ελλάδα μόλις πρόσφατα, υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης, εξέτασης του θέματος και λήψης αποφάσεων από πλευράς κυβέρνησης. Το φαινόμενο της άρνησης εμβολιασμών των παιδιών από μερίδα γονιών είναι ένα διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα, το οποίο έχει θορυβήσει τόσο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όσο και διάφορες άλλες Διεθνείς και Εθνικές Αρχές.

Το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας οφείλει να παρέμβει, να προβεί σε εκστρατεία ενημέρωσης του λαού σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας στα σχολεία, να λάβει μέτρα για αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Το ΑΚΕΛ, υπέβαλε σήμερα ενώπιον της επιτροπής εισηγήσεις και θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλώνοντας χρήσιμοι και ωφέλιμοι για το καλό της Υγείας του λαού μας.

28 Σεπτεμβρίου 2017

PREV

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του

NEXT

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών