Home  |  Βουλή   |  Απρόθυμη η κυβέρνηση να στηρίξει με νέα σχέδια τους πρόσφυγες

Απρόθυμη η κυβέρνηση να στηρίξει με νέα σχέδια τους πρόσφυγες

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά, Βουλευτού ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων,  Αγνοουμένων και Παθόντων

Συζητήσαμε σήμερα την πρόταση νόμου του κ. Ευσταθίου που αφορά στην επιβολή επιπρόσθετης φορολογίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, με στόχο  να ενισχυθεί το ταμείο του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, ώστε να εισαχθούν νέα σχέδια στήριξης των ιδιοκτητών κατεχόμενων περιουσιών.

Δυστυχώς, από πλευράς της Κυβέρνησης τέθηκαν μια σειρά επιχειρημάτων, ώστε να ανακοπεί η ψήφιση μιας τέτοιας νομοθεσίας. Μέχρι και το ανήκουστο, ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι αρκετό για να στηριχθούν όσοι ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Στη συζήτηση φάνηκε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να αντιμετωπίσει την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στον προσφυγικό κόσμο και την ολοένα αυξανόμενη προσφυγή στην Επιτροπή Αποζημιώσεων.

Η συζήτηση του θέματος θα συνεχισθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα οδηγηθεί το συντομότερο στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί.

Συζητήσαμε, επίσης, την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει ως ΑΚΕΛ, με την οποία τροποποιούμε την νομοθεσία που διέπει την δημιουργία μητρώου για τους αιχμάλωτους πολέμου και τους μη στρατεύσιμους. Ο στόχος είναι να τροποποιηθεί η αναφορά σε όμηρους και να μετατραπεί σε αιχμάλωτους μη στρατεύσιμους, για να συνάδει με την ονομασία του μητρώου που ήδη ετοιμάζεται.

10/11/2020

PREV

Το ΑΚΕΛ εγγράφει το θέμα του σφαγείου στη Βουλή

NEXT

Προτάσεις ΑΚΕΛ για πραγματική προστασία των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος