Home  |  Βουλή   |  Αποκατάσταση των εκπαιδευτικών με 30μηνη υπηρεσία

Αποκατάσταση των εκπαιδευτικών με 30μηνη υπηρεσία

Δήλωση Γιώργου Κ. Γεωργίου, Βουλευτή Λάρνακας

scholeiopinakas-620x330Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ πατούν σε δυο βάρκες. Από το ναυάγιο κινδυνεύουν να πνιγούν και οι νέοι πτυχιούχοι και οι εκπαιδευτικοί με 30μηνη υπηρεσία.

Στους πρώτους πούλησαν ψεύτικες ελπίδες μέσα από το νέο σύστημα διορισμών, το οποίο εμφανίζει πολλά κενά αλλά και κριτήρια μέσα από τα οποία περιέρχονται σε δυσμενή θέση, σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους πολίτες. Απέναντι δε, στους δεύτερους, πέραν από την ηθική υποχρέωση προκύπτει η ανάγκη μετά και από δικαστικές αποφάσεις για ίση μεταχείριση και αποκατάστασή τους, σύμφωνα και με το νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2003.

Προφανώς, η δικαίωση των συμβασιούχων, εκτάκτων και αντικαταστατών θα επηρεάσει με δραματικό τρόπο το νέο σύστημα διορισμών. Τι λογαριάζει η κυβέρνηση, να μετατρέψει χιλιάδες πτυχιούχους σε πειραματόζωα και θύματα μιας, εντέλει, αχρείαστης, ψυχοφθόρας και κοστοβόρας διαδικασίας;

Ο Υπουργός Παιδείας να τοποθετηθεί επί του ζητήματος πολιτικά, παρά να ροκανίζει το χρόνο μέσα από νομικές διαδικασίες. Δεν αποφεύγει με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα.

08 Μαρτίου 2017

PREV

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών

NEXT

"Έλλειψη σχεδιασμού, θέλησης και πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης για τα Ακτινοθεραπευτικά"