Home  |  Βουλή   |  “Έλλειψη σχεδιασμού, θέλησης και πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης για τα Ακτινοθεραπευτικά”

“Έλλειψη σχεδιασμού, θέλησης και πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης για τα Ακτινοθεραπευτικά”

Δήλωση βουλευτή Γιώργου Τ. Γεωργίου, μέλους της Κ.Ε Υγείας

70664-slider1Είναι με λύπη που αναγκαζόμαστε ξανά να φέρουμε σε γνώση της κοινωνίας την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικών που θα καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών Λευκωσίας και Λεμεσού.

Δυστυχώς είμαστε μάρτυρες συνεχών αναβολών, γραφειοκρατικών διαδικασιών που κάνουν τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις των κυβερνώντων λόγια και διακηρύξεις, κενού περιεχομένου.

Διαπιστώνουμε εκ των πραγμάτων έλλειψη σχεδιασμού, θέλησης και πολιτικής βούλησης να αντιμετωπιστούν ολοκληρωμένα τα προβλήματα που τείνουν να εξελιχθούν σε χρόνια κρατική ασθένεια!

Οι λίστες μακραίνουν συνεχώς και το κράτος δείχνει αδύναμο να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά. Τονίζουμε ιδιαίτερα την ταλαιπωρία όλων των ασθενών, όχι μόνο της επαρχίας Λεμεσού, που ταλαιπωρούνται αφάνταστα για την υγεία τους.

Παρόλες τις επιστολές μας καθώς και τις συνεχείς υπενθυμίσεις και παρεμβάσεις μας, το Υπουργείο Υγείας περί άλλων τυρβάζει.

Καλούμε την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και άμεσα να προχωρήσουν στην υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών τους για τη δημιουργία των Ακτινοθεραπευτικών στα Γενικά Νοσηλευτήρια Λευκωσίας και Λεμεσού, και έμπρακτα και συγκεκριμένα να επιλύσουν τα προβλήματα των ταλαιπωρημένων ασθενών.

Ευχόμαστε για ακόμα μια φορά οι δεσμεύσεις να μην αποδειχθούν, άνθρακες ο θησαυρός!

09 Μαρτίου 2017

PREV

Αποκατάσταση των εκπαιδευτικών με 30μηνη υπηρεσία

NEXT

Έκθεση-καταπέλτης της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού για το χειρισμό υπόθεσης κακοποίησης ανήλικης