Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Απαράδεκτες οι δηλώσεις του κ. Ερτούγ

Απαράδεκτες οι δηλώσεις του κ. Ερτούγ

Ανακοίνωση για δηλώσεις Ερτούγ

1B08392835A3F5EE9E16FC3045DEDAD4[1]Η τελευταία δήλωση του τέως διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής πλευράς κ. Ερτούγ είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Ο κ. Ερτούγ ενώ θεωρεί ότι θα πρέπει να αποφεύγονται σχόλια και δηλώσεις που βλάπτουν τη διαπραγματευτική διαδικασία, οι θέσεις που εκφράζει κάθε άλλο παρά σέβονται αυτή την απλή αλήθεια.

Αναφερόμενος σε «πραγματικότητα» που έχει γίνει δήθεν «αποδεκτή», ο κ. Ερτούγ ουσιαστικά προβάλλει τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι έχει συμφωνηθεί συνένωση δύο χωριστών κρατών. Ουδέν τούτου αναληθέστερον. Με τέτοιες προσεγγίσεις η διαπραγματευτική διαδικασία, για την οποία τόσο κόπτεται ο κ. Ερτούγ, είναι καταδικασμένη σε βέβαιη αποτυχία. Τα ίδια ισχύουν με την γνωστή αυθαίρετη ερμηνεία για τη διζωνικότητα, τη στιγμή μάλιστα που η τουρκοκυπριακή πλευρά ισχυρίζεται ότι σέβεται τις συγκλίσεις, μία από τις οποίες προνοεί ότι δεν θα υπάρχουν οποιοιδήποτε περιορισμοί στις βασικές ελευθερίες.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Ερτούγ πρέπει να προβληματίσουν για τη συνέχεια. Η διαδικασία καταγραφής των θέσεων της κάθε πλευράς ολοκληρώνεται σύντομα και το αποτέλεσμα της είναι προδιαγεγραμμένο. Στο τέλος αυτού του σταδίου θα διαπιστωθεί ότι το χάσμα μεταξύ των θέσεων των δύο πλευρών θα έχει διευρυνθεί σημαντικά.

Πώς θα προχωρήσουμε στη συνέχεια; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε συλλογικά. Πρώτιστα, όμως, όσοι δεν συμφωνούν να συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία από εκεί που είχε μείνει. Δηλαδή, να επαναβεβαιωθούν οι συγκλίσεις και να συζητηθούν τα εκκρεμούντα βασικά θέματα, όπως άλλωστε προνοεί η Κοινή Διακήρυξη.

PREV

Θέμα τάξης για κυβέρνηση και τον πρόεδρο του ΡΙΚ

NEXT

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση για την ανεργία