Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Θέμα τάξης για κυβέρνηση και τον πρόεδρο του ΡΙΚ

Θέμα τάξης για κυβέρνηση και τον πρόεδρο του ΡΙΚ

Παραίτηση αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή ΡΙΚ- Πολιτικές παρεμβάσεις

rik[1]Η παραίτηση του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ με επίκληση τις πολιτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο ίδρυμα, θέτει σοβαρό θέμα τάξης για την κυβέρνηση και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ.

Σοβαρότατο θέμα προκύπτει επίσης, από την παραδοχή στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και του Συμβουλίου περιλαμβάνουν απολύσεις χαμηλόμισθου προσωπικού, που ανήκει στην κατηγορία των συμβασιούχων αορίστου χρόνου. Αυτοί οι απαράδεχτοι σχεδιασμοί υλοποιούνται, την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε δημόσια ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων, αλλά και την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εκπόνησης μελέτης για τον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό για το ΡΙΚ.

Υπογραμμίζουμε ότι η πρακτική των κυβερνώντων να εξαναγκάζουν σε παραίτηση και να παύουν όσους δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους θεσμούς και για τη δημοκρατία στον τόπο μας.

Ταυτόχρονα οι πολιτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις κυβερνητικού αξιωματούχου, αλλά και του προέδρου του Συμβουλίου του ΡΙΚ για να «κοπεί» ο τέως αρχηγός της Αστυνομίας από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του ΑΚΕΛ για την πρόθεση των κυβερνώντων να μετατρέψουν το ίδρυμα σε κυβερνητική ραδιοτηλεόραση.

Παρ’ όλα αυτά το ΑΚΕΛ, δεν πρόκειται να συναινέσει σε ενέργειες που οδηγούν σε απαξίωση και ανυποληψία του ιδρύματος στα μάτια της κοινωνίας και των πολιτών. Επειδή η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία σε κάθε σύγχρονο δημοκρατικό κράτος, ο στόχος παραμένει η δημόσια ραδιοτηλεόραση να υπηρετεί σωστά, αντικειμενικά και αποτελεσματικά τον πολλαπλό ρόλο της.

PREV

65 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ

NEXT

Απαράδεκτες οι δηλώσεις του κ. Ερτούγ