Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η Κυβέρνηση προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση για την ανεργία

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση για την ανεργία

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαϊδη

Οanergiaι δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου για την ανεργία βρίσκονται σε αντίθεση με τα στοιχεία της Eurostat και της Στατιστικής Υπηρεσίας, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, αναφέροντας παράλληλα ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση για την ανεργία και την οικονομία γενικότερα.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Λουκαΐδης είπε ότι η κ. Αιμιλιανίδου ισχυρίστηκε χθες ότι η ανεργία έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η Κύπρος είναι πρώτη στην αύξηση της ανεργίας την χρονιά που πέρασε ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, και η Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι έχουμε φτάσει στα ψηλότερα επίπεδα που υπήρξαν ποτέ στην ιστορία σε ό,τι αφορά την ανεργία.

“Είναι προφανές ότι οι ισχυρισμοί της Κυβέρνησης και της Υπουργού Εργασίας δεν έχουν τίποτε να κάνουν με την πραγματικότητα που βιώνει ο κυπριακός λαός και ειδικότερα οι άνεργοι μας. Δυστυχώς επιχειρείται μια ωραιοποίηση της κατάστασης από πλευράς Κυβέρνησης με δηλώσεις αυτού του τύπου, αλλά και με δηλώσεις όπως έγιναν πρόσφατα από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ο κυπριακός λαός και η κυπριακή κοινωνία βιώνουν ένα νέο οικονομικό θαύμα”, είπε.

Ο Γ. Λουκαΐδης προειδοποίησε ότι αν δεν αναγνωριστούν οι πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία και η κυπριακή οικονομία, και αν δεν αναγνωριστούν οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος της ανεργίας, δεν θα δοθούν οι ορθές λύσεις.

“Ως ΑΚΕΛ δεν μένουμε απλώς στην κριτική αυτού για αυτή τη τραγική πτυχή του προβλήματος που αφορά όλους. Έχουμε ήδη καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας. Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα όσα έχουμε καταθέσει ως προτάσεις είναι και το θέσφατο, γι αυτό είναι που έχουμε καλέσει την Κυβέρνηση να προχωρήσει μέσα από συλλογικότητα στη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας”, είπε.

Ο Γ. Λουκαΐδης ανανέωσε την έκκληση του ΑΚΕΛ προς την Κυβέρνηση για σύγκληση σύσκεψης όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου για τη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

PREV

Απαράδεκτες οι δηλώσεις του κ. Ερτούγ

NEXT

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο μνημόσυνο Μισιαούλη – Καβάζογλου