Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στο Ριζοκάρπασο

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στο Ριζοκάρπασο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής το Χρίστο Χριστοφίδη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος και με τη συμμετοχή του Χρύσανθου Ζαννέττου, Επαρχιακού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Κατερίνας Νεοφύτου Οργανωτικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, τους Βουλευτές του Κόμματος Γιαννάκη Γαβριήλ και Γιώργο Γεωργίου και τον Κωνσταντίνο Παναγιώτου και Αλέξη Νικολάου μέλη του ΚΣ της ΕΔΟΝ, επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο στο Ριζοκάρπασο, όπως και το Μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο του Ριζοκαρπάσου. Στο Δημοτικό είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τους δασκάλους και τους μαθητές. Εκφράζουμε την ευαρέσκεια μας για τη σημαντική και ποιοτική δουλεία που γίνεται στο Δημοτικό του Ριζοκαρπάσου. Το σχολείο είναι καλά στελεχωμένο και με όλη την αναγκαία τεχνολογική υποδομή. Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του σχολείου ευχαρίστησαν θερμά το ΑΚΕΛ για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του και υποσχεθήκαμε ότι θα ξανασυναντηθούμε στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του σχολείου.

Στο Γυμνάσιο του Ριζοκαρπάσου είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς στην παρουσία και του Επαρχιακού Επιθεωρητή Λάρνακας- Αμμοχώστου, Μιχάλη Λοϊζίδη, με τον Διευθύνων, τους καθηγητές, τους μαθητές και το σύνδεσμο Γονέων. Με χαρά είδαμε ότι μετά τις περσινές εισηγήσεις και παραστάσεις του ΑΚΕΛ προς το Υπουργείο Παιδείας, έχει διαμορφωθεί η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που τόσο είχε ανάγκη το σχολείο. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι σημαντικό μέρος του εξοπλισμού της αίθουσας αγοράστηκε και παραδόθηκε από το ΑΚΕΛ κατά την περσινή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΑΚΕΛ στο σχολείο. Το σημαντικότερο πρόβλημα για τα παιδιά μας, παραμένει η απογευματινή ενασχόληση και η ανάγκη για επιπρόσθετη μαθησιακή στήριξη, ειδικά στους τομείς της εκμάθησης ξένων γλωσσών. Με επιστολή μας πέρσι στον τότε Υπουργό Παιδείας, είχαμε εισηγηθεί την εφαρμογή ενός θεσμού παρόμοιου με τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης κατά τις απογευματινές ώρες. Μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί η παρουσία των καθηγητών και κατά τις απογευματινές ώρες, μαζί με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως θέατρο, χορό και μουσική. Πιστεύουμε ότι είναι καιρός, αυτό το ζήτημα που απασχολεί τα παιδιά και τους γονείς τους να επιλυθεί οριστικά.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα, όπου ως γνωστό διενεργούνται εργασίες αναστήλωσης της Μονής. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον ιερέα της Μονής Πάτερ Ζαχαρία, ο οποίος μας ενημέρωσε για τα έργα στη Μονή.

 

10/11/2014

PREV

Θέλουν να ξεπουλήσουν όσα- όσα τις Κυπριακές Αερογραμμές

NEXT

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στο Συμβούλιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου