Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ανάγκη εφαρμογής εναλλακτικών πολιτικών που στοχεύουν στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία

Ανάγκη εφαρμογής εναλλακτικών πολιτικών που στοχεύουν στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία

Δήλωση Μέλους του Γραφείου Οικονομικών Μελετών της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χάρη Πολυκάρπου για το εσωτερικό σημείωμα του ΔΝΤ σε σχέση με τα μέτρα λιτότητας

Το πρόσφατο εσωτερικό σημείωμα του ΔΝΤ, με το οποίο επικρίνονται εκ νέου οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν ειδικά την Ευρώπη, συνιστούν παραδοχή για την καταστροφική επίδραση που έχει η εφαρμογή τους, ειδικότερα σε περιόδους ύφεσης.

Η εκ των υστέρων, αλλά προσφάτως επαναλαμβανόμενη, αναγνώριση της ασυμβατότητας αυτών των πολιτικών με την ανάπτυξη όχι μόνο δεν μας καθησυχάζει αλλά εντείνει και τις ανησυχίες μας για την εμμονή τόσο της ευρωπαϊκής ηγεσίας όσο και της δικής μας Κυβέρνησης σ’ αυτή πορεία.

Η πλειάδα δηλώσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές ενισχύουν την ανάγκη μελέτης και εφαρμογής εναλλακτικών πολιτικών που να στοχεύουν στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία των πολιτών.

 
05/11/2014

PREV

Οι πολιτικές λιτότητας μας έχουν μετατρέψει σε αρνητικούς πρωταθλητές

NEXT

Συνάντηση Τάκη Χατζηγεωργίου με τον Εκπρόσωπο του Φεττουλάχ Γκιουλέν στις Βρυξέλλες (Ramazan Guveli)