Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Οι πολιτικές λιτότητας μας έχουν μετατρέψει σε αρνητικούς πρωταθλητές

Οι πολιτικές λιτότητας μας έχουν μετατρέψει σε αρνητικούς πρωταθλητές

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Αρνητικοί πρωταθλητές

 

Κατανοούμε την αγωνιώδη προσπάθεια των κυβερνώντων να δημιουργήσουν την εντύπωση στο λαό μας ότι βιώνουμε ένα νέο οικονομικό θαύμα και ότι η κατάσταση της οικονομίας εξελίσσεται θαυμάσια.

Η πραγματικότητα όμως, που βιώνουν οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά, οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι δυστυχώς εντελώς διαφορετική. Αυτό που αισθάνονται οι πολίτες στο πετσί τους είναι ότι συνεχίζουμε να βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο. Το ίδιο άλλωστε δείχνουν και οι βασικοί κοινωνικο- οικονομικοί δείκτες που έστω κι αν ορισμένοι απ’ αυτούς είναι λιγότερο αρνητικοί από τις προβλέψεις, δεν παύουν να είναι αρνητικοί. Δυστυχώς, οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και το κούρεμα του Μαρτίου του 2013, μας έχουν μετατρέψει σε αρνητικούς πρωταθλητές πανευρωπαϊκά στους πλείστους τομείς. Έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση μισθών στην Ευρώπη. Τη μεγαλύτερη αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας και τη μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης. Έχουμε τα ψηλότερα δανειστικά επιτόκια και τη μεγαλύτερη διαφορά καταθετικού και δανειστικού επιτοκίου.

Είμαστε αρνητικοί πρωταθλητές με μια τεράστια αύξηση του δημόσιου χρέους. Έχουμε επίσης, ανάμεσα σε άλλα, το μεγαλύτερο με διαφορά ποσοστό στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το ύψος των οποίων συνεχίζει να μεγαλώνει, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας.

Για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνουμε ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, χωρίς περαιτέρω τιμωρητικά μέτρα σε βάρος του λαού μας, μόνο εάν τερματιστεί η προκρούστεια πολιτική λιτότητας κι αν αντί της τυφλής υποταγής στο μνημόνιο επιλεγεί ο δρόμος της ουσιαστικής αντίστασης απέναντι στη φιλοσοφία του.

05/11/2014

PREV

Διαφάνεια και όχι τετελεσμένα στις Κυπριακές Αερογραμμές

NEXT

Ανάγκη εφαρμογής εναλλακτικών πολιτικών που στοχεύουν στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία