Home  |  Βουλή   |  “Ανάγκη για περαιτέρω στήριξη του τομέα της Βιολογικής Γεωργίας”

“Ανάγκη για περαιτέρω στήριξη του τομέα της Βιολογικής Γεωργίας”

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, Πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας
με θέμα την ανάγκη ενίσχυσης της βιολογικής γεωργίας στην Κύπρο

Μέσα από τη σημερινή συζήτηση  επαναβεβαιώθηκε η εξαιρετική σημασία της βιολογικής καλλιέργειας για τον τόπο και οι παράλληλες θετικές επιδράσεις που θα επιφέρει η ενίσχυση του κλάδου για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την οικονομία αλλά και το τουριστικό μας προϊόν.  Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι,  παρά τη βελτίωση η οποία επιτεύχθηκε στον τομέα, εντούτοις παραμένουν τεράστια περιθώρια ενίσχυσης αλλά και προκλήσεις σε διάφορα επίπεδα. Επιπλέον, εντοπίστηκαν  προβλήματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή των βιοκαλλιεργητών στα διάφορα μέτρα οικονομικής στήριξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Η ανάγκη σχεδιασμού ευρύτερων πολιτικών για περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα και διάθεση των προϊόντων στο γενικό πληθυσμό κρίνεται ως επιβεβλημένη.

Η Επιτροπή Γεωργίας ζήτησε από το Υπουργείο Γεωργίας να συντονίσει μια πρωτοβουλία σε οριζόντιο επίπεδο, ανάμεσα στα εμπλεκόμενα Υπουργεία και άλλους αρμόδιους φορείς, συμπεριλαμβανόμενης και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Αναμένουμε να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου.

23 Μαΐου 2017

PREV

Δηλώσεις Κ. Κώστα μετά τη συνεδρία της Κ.Ε Εμπορίου και Ενέργειας

NEXT

Νέα προσπάθεια ανατροπής του ΓΕΣΥ