Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ακόμη μεγαλύτερη η σημασία των ΜΙΕΕΚ μέσα σε αυτές τις συνθήκες

Ακόμη μεγαλύτερη η σημασία των ΜΙΕΕΚ μέσα σε αυτές τις συνθήκες

Ανακοίνωση

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, αποτελούμενη από το Χρίστο Χριστοφίδη, επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας, το Γιώργο Γεωργίου βουλευτή, μέλος της Επιτροπής Παιδείας, Ανθή Βασιλείου μέλος Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λάρνακας και Μάριο Στυλιανού, μέλος Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας, επισκέφτηκε τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) στη Λάρνακα.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με το διευθυντή των ΜΙΕΕΚ στην Α’ Τεχνική, τον Επιθεωρητή Ανδρέα Ελευθερίου και πολλούς σπουδαστές της Σχολής. Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

«Δυστυχώς και φέτος επισημαίνουμε το ίδιο πρόβλημα με πέρσι: αυτό της έλλειψης απαραίτητων αναλώσιμων για να μπορούν οι σπουδαστές να δουλέψουν. Αυτό οφείλεται στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις προσφορές με βάση τις δεσμεύσεις μας, έναντι του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου, το οποίο συγχρηματοδοτεί τα ΜΙΕΕΚ.

Αποτέλεσμα αυτών των καθυστερήσεων, ήταν να χαθεί ήδη ένα ποσό της τάξης των 500,000 ευρώ για αγορά ειδικού εξοπλισμού για τα ΜΙΕΕΚ. Αυτός ο εξοπλισμός θα έδινε πραγματικά μεγάλη ώθηση στο θεσμό των ΜΙΕΕΚ. Δυστυχώς ο τρόπος χειρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, άλλαξε με πολιτική απόφαση από τον προηγούμενο Υπουργό Παιδείας και συντηρείται από το νυν, δημιουργώντας περιπλοκές και προβλήματα στην άντληση κεφαλαίων.

Τα ΜΙΕΕΚ χρειάζεται να προβληθούν περισσότερο στην κυπριακή κοινωνία, ως ένας εξαιρετικός και πολύ χρήσιμος θεσμός. Ιδιαίτερα μέσα σε αυτές τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, τα ΜΙΕΕΚ αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Πρέπει να τα εδραιώσουμε στη συνείδηση των πολιτών.

Και βέβαια να στηριχτούν οι σπουδαστές με τη συμπερίληψη τους στους δικαιούχους της Φοιτητικής χορηγίας. Το ΑΚΕΛ αναλαμβάνει προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες ούτως ώστε από του χρόνου, οι σπουδαστές των ΜΙΕΕΚ να λαμβάνουν τη χορηγία. Πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να πειστεί η Κυβέρνηση να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

02/03/2015

PREV

Άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των εισηγήσεων του Γενικού Ελεγκτή για τις τιμές των καυσίμων

NEXT

Έρευνα διωκτικών αρχών για τις καταγγελίες Παναγή