Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των εισηγήσεων του Γενικού Ελεγκτή για τις τιμές των καυσίμων

Άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των εισηγήσεων του Γενικού Ελεγκτή για τις τιμές των καυσίμων

Δήλωση Κώστα Κώστα για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

Ως ΑΚΕΛ, επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά ότι οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων είναι αυθαίρετες και υπερβολικές και δικαιολογημένα έχουν προκαλέσει την καθολική αντίδραση και την αγανάκτηση της κοινής γνώμης. Αποδεικνύεται εκ νέου ότι οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων γίνονται σχεδόν ταυτόχρονα και περίπου είναι οι ίδιες σε όλες τις εταιρείες, κάτι που ενισχύει τις ανησυχίες μας για ύπαρξη και λειτουργία  καρτέλ.

Επαναλαμβάνουμε την έκκληση προς το Υπουργείο Ενέργειας να προχωρήσει άμεσα στην υιοθέτηση και εφαρμογή των εισηγήσεων του Γενικού Ελεγκτή, οι οποίες θα βελτιώσουν σημαντικά τη διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου των τιμών των πετρελαιοειδών. Ζητούμε επίσης να εφαρμοστούν τα μέτρα που ο αρμόδιος Υπουργός είχε προσωπικά εξαγγείλει ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου τον περασμένο Οκτώβριο και κυρίως θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά, από τον αρμόδιο Υπουργό, το ενδεχόμενο επιβολής ανώτατου ορίου για τις τιμές λιανικής πώλησης των καυσίμων (πλαφόν).

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης των τιμών των καυσίμων αναμένεται να συνεδριάσει για το θέμα, μετά τις πιέσεις κομμάτων, των Οργανώσεων των Καταναλωτών και της αντίδρασης της κοινής γνώμης. Χαιρετίζουμε επίσης, ως θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, τη σύγκληση της σύσκεψης την ερχόμενη Παρασκευή από τον αρμόδιο Υπουργό στην παρουσία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, των Οργανώσεων των Καταναλωτών, του Γενικού Ελεγκτή και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Παρ’ όλα αυτά όμως, θα πρέπει για ακόμα μια φορά να τονίσουμε ότι έχουμε ήδη καθυστερήσει υπερβολικά, εφόσον πρόκειται για ενέργειες που θα έπρεπε ήδη να είχαν γίνει εδώ και καιρό, ώστε να σταματήσει η αισχροκέρδεια των εταιρειών και η εκμετάλλευση του Κύπριου καταναλωτή.

2/03/2015

PREV

Τα γεγονότα είναι απλά και καθαρά

NEXT

Ακόμη μεγαλύτερη η σημασία των ΜΙΕΕΚ μέσα σε αυτές τις συνθήκες