Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Έρευνα διωκτικών αρχών για τις καταγγελίες Παναγή

Έρευνα διωκτικών αρχών για τις καταγγελίες Παναγή

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Οι καταγγελίες Παναγή για το βαθύ παρασκήνιο, τη διαπλοκή και τους στημένους αγώνες στο κυπριακό ποδόσφαιρο, θεωρήθηκαν απ’ όλους τους φίλους του αθλήματος και την κοινωνία ως η ευκαιρία για να επέλθει η αναγκαία κάθαρση και η εξυγίανση στο ποδοσφαιρικό τοπίο.

Ταυτόχρονα όμως, υπήρχε και υπάρχει δυσπιστία από τους πολίτες, κατά πόσο οι διωκτικές αρχές θα ακουμπούσαν σε βαθιά ριζωμένα κατεστημένα με σημαντική οικονομική και πολιτική επιφάνεια.

Η μη ύπαρξη οποιασδήποτε επίσημης ενημέρωσης από μέρους της εισαγγελίας και της αστυνομίας για την πορεία των ερευνών, δημιουργεί εύλογες υποψίες ότι το θέμα των καταγγελιών Παναγή τελικά πέφτει στα μαλακά και ότι οι όποιες συλλήψεις έγιναν, έγιναν για τα «μάτια του κόσμου» αφού αφορούσαν μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Ευχόμαστε οι εξελίξεις να μας διαψεύσουν. Σε κάθε περίπτωση, το ΑΚΕΛ δεν θα αποδεχθεί πιθανό κουκούλωμα της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης, αλλά θα επιμείνει μέχρι τέλους για την ανάγκη κάθαρσης και εξυγίανσης του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο θα επιμείνουμε στην απόφαση μας για συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του θέματος που αφορά στην ανάγκη εξυγίανσης του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αναλόγως των εξελίξεων στην αστυνομική έρευνα, θα προχωρήσουμε και στο ζήτημα της διερεύνησης των φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής, για τα οποία και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε πρόσφατα ότι έχουν ακόμα μεγαλύτερη ένταση και έκταση απ’ αυτή που διαισθάνονται οι πολίτες.

02/03/2015

PREV

Ακόμη μεγαλύτερη η σημασία των ΜΙΕΕΚ μέσα σε αυτές τις συνθήκες

NEXT

Σοβαρή πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί με συντονισμένες πολιτικές ενέργειες