Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ακατανόητη η στάση ορισμένων δυνάμεων

Ακατανόητη η στάση ορισμένων δυνάμεων

Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη για το Κυπριακό

 

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει την πεποίθηση του ότι η δημιουργία και η διατήρηση θετικού κλίματος ανάμεσα στις δυο κοινότητες είναι ιδιαίτερα χρήσιμη παράμετρος στην προσπάθεια αναζήτησης λύσης. Οτιδήποτε συμβάλλει σ´ αυτή την κατεύθυνση, μαζί και η προώθηση ΜΟΕ, κρίνεται ευπρόσδεκτο και ωφέλιμο, φτάνει να κινείται στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας.

Η καλλιέργεια θετικού κλίματος και η διατήρηση ζωντανής της ελπίδας για λύση και επανένωση, ενώ είναι υποβοηθητική και αναγκαία συνθήκη για την προοπτική της συνολικής επίλυσης του κυπριακού, δεν είναι ασφαλώς αρκετή ούτε και αποτελεί την μείζονα προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου για απαλλαγή από την κατοχή. Που ήταν και παραμένει η στάση και οι θέσεις που η κάθε πλευρά καταθέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εκεί είναι που πρέπει να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον και η προσοχή της πλευράς μας, με τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες να έχουν επικουρικό, συμπληρωματικό χαρακτήρα.

Ακατανόητη είναι όμως η στάση ορισμένων δυνάμεων, ή καλύτερα πλήρως κατανοητή είναι η σκοπιμότητα τους να σκοτώσουν κάθε ελπίδα  εν τη γενέσει της και να μηδενίσουν οτιδήποτε δημιουργεί θετικό κλίμα, κρυβόμενοι πίσω από την ορθή διαπίστωση ότι τα πάντα και ιδιαίτερα η στάση της Τουρκίας, θα κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

24/05/2015

PREV

Ομιλία Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού στην ημερίδα με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαπλοκής και διαφθοράς στην κυπριακή κοινωνία. Η δική μας πρόταση για Προοδευτικό Εκσυγχρονισμό»

NEXT

Δεν μπορούν να αποφασίζονται χωρίς διάλογο ζητήματα που αφορούν στην επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης