Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Δεν μπορούν να αποφασίζονται χωρίς διάλογο ζητήματα που αφορούν στην επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης

Δεν μπορούν να αποφασίζονται χωρίς διάλογο ζητήματα που αφορούν στην επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη,
για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των κυβερνητικών ιατρών

Για το ΑΚΕΛ τα ζητήματα που αφορούν στην επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης είναι θέματα αρχής, τα οποία δεν μπορούν να αποφασίζονται χωρίς προηγουμένως να προηγηθεί διάλογος και κατάληξη ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους.

Δεν μπορεί ορισμένα κόμματα να καταστρατηγούν συντεταγμένες διαδικασίες στα εργασιακά θέσμια, ούτε και να ζημιώνουν τη δημόσια υγεία, με αποκλειστικό τους κίνητρο το προσωπικό βόλεμα ημετέρων, που θέλουν να διατηρήσουν τις υψηλά αμειβόμενες θέσεις τους μέχρι και το 68ο έτος της ηλικίας τους. Πρόσθετα η υλοποίηση ενός τέτοιου μέτρου παράτασης του ορίου αφυπηρέτησης, δυνατόν να αποτελέσει την κερκόπορτα για να επιδιωχθεί η ευρύτερη εφαρμογή του.

Καλούμε τα κόμματα που μεθοδεύουν την επαναφορά της συγκεκριμένης πρότασης νόμου, να κάνουν δεύτερες, σοφότερες σκέψεις. Αν μη τι άλλο ας αναλογιστούν τις συνέπειες στη δημόσια υγεία, η οποία αντίθετα θα πρέπει να ενισχυθεί με την προσέλκυση πρόσθετου, νέου και προσοντούχου προσωπικού που θα ανεβάσει το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

 

25/5/2015
 

PREV

Ακατανόητη η στάση ορισμένων δυνάμεων

NEXT

Απαράδεκτο και προκλητικό το ξεπούλημα σημαντικών και κερδοφόρων ημικρατικών