Home  |  Βουλή   |  Έκθεση-καταπέλτης της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού για το χειρισμό υπόθεσης κακοποίησης ανήλικης

Έκθεση-καταπέλτης της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού για το χειρισμό υπόθεσης κακοποίησης ανήλικης

Δήλωση Βουλευτή Άριστου Δαμιανού, Μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

paidiki-kakopoiisiΗ έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι καταπελτική ως προς το χειρισμό της υπόθεσης κακοποίησης ανήλικης. Είναι συνάμα ενδεικτική κακών νοοτροπιών και πρακτικών μερίδας του αστυνομικού σώματος που αγγίζουν τα όρια της συγκάλυψης.

Μεταξύ άλλων η κ. Κουρσουμπά επισημαίνει:

  • Υπήρξε αδικαιολόγητη ολιγωρία  5 μηνών, ως προς την εκχώρηση του φακέλου στην Εισαγγελία για ποινική δίωξη του υπόπτου.
  • Οι ενέργειες της Αστυνομίας όσον αφορά τη διερεύνηση για την ύπαρξη άλλων παιδιών που ενδεχομένως να έχουν κακοποιηθεί δυστυχώς από το συγκεκριμένο  πρόσωπο, κρίνονται ελλιπείς.

Ερωτούμε τον αρμόδιο Υπουργό κατά πόσο γνώριζε για το συγκεκριμένο συμβάν και αν γνώριζε σε ποιες ενέργειες προέβηκε σε συνεννόηση με την ηγεσία της Αστυνομίας. Διότι μετά και από τις σημερινές του δηλώσεις, σημειώνουμε με απαρέσκεια ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρμόδιος Υπουργός ενεργεί ή τοποθετείται κατόπιν εορτής ή που δεν μεριμνά ώστε οι χειρισμοί του να είναι αποτελεσματικοί και έγκαιροι.

Με αυτή την ευκαιρία, αναφορικά με την έναρξη της συζήτησης των νομοσχεδίων για πάταξη της διαφθοράς στο Αστυνομικό Σώμα, χαιρετίζουμε εκ νέου την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών από τον αρμόδιο Υπουργό και εκφράζουμε την ετοιμότητα μας να συνδράμουμε την προσπάθεια για βελτίωση των νομοσχεδίων. Κριτήριο μας –όπως πάντοτε- είναι η διασφάλιση του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος, δίνοντας τα αναγκαία εργαλεία στην ίδια την Αστυνομία για πάταξη του επικίνδυνου φαινομένου της διαπλοκής και διαφθοράς στο Αστυνομικό Σώμα αλλά διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την προστασία συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών αλλά και των μελών του Αστυνομικού Σώματος που θα ελέγχονται.

09 Μαρτίου 2017

PREV

"Έλλειψη σχεδιασμού, θέλησης και πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης για τα Ακτινοθεραπευτικά"

NEXT

Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης: "Έπρεπε να λογοδοτεί και όχι να πανηγυρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης"