Home  |  Βουλή   |  Άρνηση και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για τους πρόσφυγες

Άρνηση και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για τους πρόσφυγες

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά, Βουλευτού ΑΚΕΛ, για την προσφυγική πολιτική, στα πλαίσια της συζήτησης του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών

Ακούσαμε σήμερα τον Υπουργό Εσωτερικών να παρουσιάζει το όραμα του για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών σε ό,τι αφορά την προσφυγική πολιτική, ως να έχουν αναλάβει σήμερα τη διακυβέρνηση του τόπου. Επαναλαμβάνουν τις ίδιες διακηρύξεις, μελέτες και σχεδιασμούς, χωρίς να αντιλαμβάνονται τα προβλήματα και τις ανάγκες του προσφυγικού κόσμου.

Σήμερα ο Υπουργός συνέχισε την οκταετή άρνηση του ΔΗ.ΣΥ και της Κυβέρνησης να κατανοήσουν την ανάγκη για την άμεση αναδόμηση των επικίνδυνων πολυκατοικιών, την επίσπευση της εγκατάστασης ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες των συνοικισμών, την αύξηση και απορρόφηση των κονδυλίων για τα στεγαστικά σχέδια, την επαναλειτουργία του σχεδίου ανέγερσης πολυκατοικιών σε Κυβερνητικούς Οικισμούς και την επαναλειτουργία του σχεδίου παραχώρησης οικοπέδου σε συνοικισμό αυτοστέγασης.

Καμιά διάθεση για εκσυγχρονισμό και διαφάνεια στη διαχείριση τουρκοκυπριακών περιουσιών. Μας επανέλαβαν τις ίδιες υποσχέσεις ότι θα αναθέσουν σε ιδιώτη μελετητή την ετοιμασία νέου στρατηγικού σχεδίου, κάτι το οποίο αναφέρουν κάθε δύο- τρείς μήνες από τον Σεπτέμβρη του 2017, ενώ εν τω μεταξύ γίνεται αναδιανομή των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Είναι κάθε χρόνο πιο ξεκάθαρο ότι οι εκτοπισμένοι δεν έχουν να περιμένουν κάτι από την Κυβέρνηση του ΔΗ.ΣΥ, πέραν από πυροτεχνήματα και κενές εξαγγελίες.

16/11/2020

PREV

Απροβίβαστο παίρνει η Κυβέρνηση στην παιδεία και τον πολιτισμό

NEXT

Καμιά απάντηση για τα κακώς έχοντα