Home  |  Βουλή   |  Καμιά απάντηση για τα κακώς έχοντα

Καμιά απάντηση για τα κακώς έχοντα

Δήλωση Ελένης Μαύρου, Βουλευτού ΑΚΕΛ, μετά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2021

Συζητήθηκε σήμερα ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Εσωτερικών. Ένας προϋπολογισμός που χαρακτηρίζεται από μείωση, κατά 15%, των αναπτυξιακών δαπανών, σε μια περίοδο που το κράτος θα έπρεπε να λειτουργήσει ως ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Δεν πήραμε απαντήσεις για το ντροπιαστικό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων -για το πού βρίσκονται οι έρευνες, για τις ανακλήσεις υπηκοοτήτων, για το πώς απαντούμε στην προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν.

Δεν πήραμε ικανοποιητικές απαντήσεις για το πως αντιμετωπίζεται το κρίσιμο πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλοί συμπατριώτες μας. Οι σημερινές εξαγγελίες έρχονται απλώς, με μεγάλη καθυστέρηση, να διορθώσουν (ελπίζουμε) τα λάθη των προηγούμενων σχεδίων, για τα οποία προειδοποιήσαμε πολλές φορές.

Δεν πήραμε απαντήσεις για τις παραβιάσεις των Τοπικών Σχεδίων και τις άναρχες αδειοδοτήσεις των ψηλών κτιρίων με όλες τις επιπτώσεις που έχουν και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων και στο περιβάλλον.

Δεν πήραμε απαντήσεις για την αναδόμηση συνοικισμών και την τοποθέτηση ανελκυστήρων, για την αδιαφάνεια και την αυθαιρεσία στη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Γραφειοκρατία και καθυστερήσεις που δεν εξυπηρετούν την αειφόρο ανάπτυξη. Μια εικόνα απογοητευτική.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ένα μεγάλο υπουργείο, με πολλές αρμοδιότητες και κομβικό ρόλο τόσο για την ανάπτυξη της χώρας, όσο και για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν γίνεται τίποτα. Αλλά θα έπρεπε να έχουν γίνει πολύ περισσότερα.

16.11.2020

PREV

Άρνηση και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για τους πρόσφυγες

NEXT

Δηλώσεις Άντρου Καυκαλιά, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας