Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Έντονη διαμαρτυρία για τη μετονομασία μέρους της λεωφόρου Πιαλέ Πασιά

Έντονη διαμαρτυρία για τη μετονομασία μέρους της λεωφόρου Πιαλέ Πασιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Επαρχιακές Επιτροπές  ΑΚΕΛ Λάρνακας και Αμμοχώστου  εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη μετονομασία μέρους της λεωφόρου Πιαλέ Πασιά.

Ξεκαθαρίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ως ΑΚΕΛ, σεβόμαστε και τιμούμε τη μνήμη του μ. Τάσου Μητσόπουλου, τόσο για το ήθος και το χαρακτήρα του, όσο και για τα όσα πρόσφερε μέσα από τη δράση του για την πόλη του και τον τόπο γενικότερα. Δεν διαφωνούμε με την ονομασία οδού ή λεωφόρου στην πόλη για να τιμηθεί η μνήμη του.

Η απόφαση για τη μετονομασία μέρους της λεωφόρου Πιαλέ Πασιά  λήφθηκε μονομερώς από το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, χωρίς να έχει συζητηθεί και αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, και αντίκειται στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και στην πολιτική του κράτους για διατήρηση των τοπωνυμίων και των οδών στις Τ/Κ συνοικίες και περιοχές.

Την απόφαση αυτή καυτηρίασε με τον πιο έντονο τρόπο με απαντητική επιστολή του προς το Δήμαρχο Λάρνακας ο  Υπουργός Εσωτερικών , ο οποίος τον κάλεσε να μην προχωρήσει στη μετονομασία μέρους  της λεωφόρου. Αντί αυτού ο Δήμαρχος Λάρνακας προχωρεί στη μετονομασία της, στην παρουσία μάλιστα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ρωτούμε ακόμα μια φορά και αναμένουμε απάντηση. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Γιατί  η κυβέρνηση  δεν ακολουθεί τη δική της θέση, όπως ο Υπουργός Εσωτερικών έχει διακηρύξει δημόσια;

Θεωρούμε ότι η πιο πάνω ενέργεια είναι παράνομη γιατί δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλούμε το Δήμαρχο έστω και την υστάτη να σεβαστεί τους θεσμούς, να αναβάλει την απόφαση του αυτή και να προχωρήσει σε συζήτηση του θέματος  στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασιστεί ποια οδός θα ονομαστεί σε Τάσου Μητσόπουλου για να τιμηθεί έτσι πραγματικά η μνήμη του όπως του αξίζει.

 Λάρνακα, 17/ 3/ 15

PREV

Το κράτος να δείξει το ανθρώπινό του πρόσωπο

NEXT

Πλήρης στήριξη του ΑΚΕΛ στα ΜΙΕΕΚ