Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Πλήρης στήριξη του ΑΚΕΛ στα ΜΙΕΕΚ

Πλήρης στήριξη του ΑΚΕΛ στα ΜΙΕΕΚ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΚΕΛ ΠΑΦΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΜΙΕΕΚ)

ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΦΟΥ.

 

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Υπεύθυνο του Γραφείου Παιδείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη, τα μέλη της επαρχιακής Γραμματείας βουλευτή Αντρέα Φακοντή, Θεοχάρη Χαρή και Γιώργο Γιαλλούρη, τον Γραμματέα της ΕΔΟΝ Πάφου Κώστα Δίπλαρο και το μέλος της επαρχιακού Συμβουλίου της Οργάνωσης Γιώτα Επαμεινώνδα, πραγματοποίησε επισκέψεις τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στα ΜΙΕΕΚ και στο Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Πάφου για εξέταση προβλημάτων, συνομιλία με τους σπουδαστές και για αλληλοενημέρωση και κατάθεση των θέσεων του κόμματος για τους συγκεκριμένους θεσμούς του Υπουργείου Παιδείας και πολιτισμού.

 Αρχικά η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τα ΜΙΕΕΚ Πάφου τα οποία στεγάζονται στους χώρους της Τεχνικής Σχολής Πάφου. Ο θεσμός ο οποίος εισήχθη στην εκπαίδευση από το 2012 έχει αγκαλιαστεί ιδιαίτερα από τη Διεύθυνση Τεχνικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠ. Καλύπτει σημαντικές ανάγκες της οικονομίας, προσφέροντας μεταλυκειακή εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών. Φέτος τρέχουν τρία προγράμματα (Αρτοποιοί – Ζαχαροπλάστες, Μάγειροι, Τεχνικοί Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων). Οι σπουδαστές εξέφρασαν σοβαρά παράπονα για το γεγονός ότι εργάζονται με επαχθείς όρους. Ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, μετέφεραν την έντονη αντίδραση τους για το γεγονός ότι ξενοδόχοι προσφέρουν πολύ χαμηλούς μισθούς σε σχέση και με τα προσόντα τους ενώ πολλές φορές επιλέγουν ξένο εργατικό δυναμικό το οποίο είναι πιο ευάλωτο στην εκμετάλλευση. Ζήτησαν επίσης όπως κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά προσόντα που αποκτούν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος διετούς φοίτησης. H αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ μετέφερε στους σπουδαστές ότι συμφωνεί με το συγκεκριμένο αίτημα και τους ενημέρωσε για ενέργειες που ήδη γίνονται από πλευράς του Κόμματος για ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος, όπως επίσης και για την συμπερίληψη των σπουδαστών των ΜΙΕΕΚ ως δικαιούχων για την φοιτητική χορηγία.

 Στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στο εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Πάφου, ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του Κόμματος Χρίστος Χριστοφίδης μετέφερε στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές την πλήρη στήριξη του ΑΚΕΛ στον σημαντικό αυτό θεσμό ως σχολείου που προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία στους μαθητές και ταυτόχρονα τόνισε την αναγκαιότητα αναδόμησης του θεσμού.

Ε.Ε ΑΚΕΛ ΠΑΦΟΥ

PREV

Έντονη διαμαρτυρία για τη μετονομασία μέρους της λεωφόρου Πιαλέ Πασιά

NEXT

Εφ' όλης της ύλης διάσκεψη Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού