Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Τεράστια πρόκληση για τους πολίτες και την κοινωνία

Τεράστια πρόκληση για τους πολίτες και την κοινωνία

 

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Επιχειρηματική θέση στα ταξίδια εξωτερικού για τους κρατικούς αξιωματούχους

 

corporatebg2[1]Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη για την ερμηνεία που έχει δώσει στον όρο «υπερατλαντικές πτήσεις» αναφορικά με τα ταξίδια εξωτερικού μεγάλου αριθμού πολιτειακών αξιωματούχων, στη βάση σχετικής εγκυκλίου της Γενικής Λογίστριας ημερομηνίας 19/5/2014.

Η αναβάθμιση σε επιχειρηματική θέση όλων των ταξιδιών εξωτερικού που έχουν ενδιάμεση στάση και υπερβαίνουν τις πέντε ώρες, στην πράξη θα επιφέρει σημαντική αύξηση του κόστους στο συγκεκριμένο κονδύλι των κρατικών δαπανών.

Η πράξη της κυβέρνησης ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη είναι εντελώς αψυχολόγητη και συνιστά τεράστια πρόκληση για τους πολίτες και την κοινωνία που υποφέρουν από τη συνεχιζόμενη φτωχοποίηση που προκάλεσε η τραπεζική κρίση στον τόπο μας.

Η πρόκληση γίνεται ανυπόφορη αν κάποιος αναλογιστεί την επιλεκτική ευαισθησία των κυβερνώντων για λιτότητα. Όταν οι ίδιοι βρίσκονταν στην αντιπολίτευση κόπτονταν για την επιβολή λιτότητας, αλλά σήμερα ακυρώνουν μια ορθή απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Ακόμη χειρότερα, προβαίνουν σ’ αυτή την προκλητική ενέργεια την ίδια στιγμή που στα πλαίσια της λιτότητας κουρεύουν βάναυσα τα επιδόματα των χαμηλοσυνταξιούχων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Είναι προφανές ότι η λιτότητα για τους κυβερνώντες κρίνεται αναγκαία μόνο για όσους πολίτες ούτως ή άλλως δεν τα βγάζουν πέρα, αλλά για τους ίδιους και τους ημέτερους τους, επιδιώκουν, σε συνθήκες κρίσης, τη διατήρηση των προνομίων τους.

30/5/2014

PREV

Μια ακόμη απόπειρα βολέματος ημετέρου από την Κυβέρνηση

NEXT

Ισχυρές πολιτικές πλάτες πίσω από το διορισμό της κας Γεωργιάδου