Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ισχυρές πολιτικές πλάτες πίσω από το διορισμό της κας Γεωργιάδου

Ισχυρές πολιτικές πλάτες πίσω από το διορισμό της κας Γεωργιάδου

Ι

 

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Διορισμός Ειρένας Γεωργιάδου

 

201229_elliniki-trapeza[1]Το ΑΚΕΛ επανέρχεται στο θέμα της επιλογής της κας Ειρένας Γεωργιάδου ως Προέδρου στο Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επιχείρησε χθες και σήμερα να δώσει την εντύπωση ότι ουδεμία σχέση είχε με την εν λόγω απόφαση.

Δεν ξέρουμε αν οι ίδιοι πιστεύουν στον ισχυρισμό τους, αλλά δεν νομίζουμε ότι οι πολίτες πιστεύουν στις διάφορες αιτιάσεις των κυβερνώντων.

Χωρίς το θέμα να είναι σε οποιαδήποτε περίπτωση προσωπικό, οι πολίτες φυσιολογικά διερωτούνται κατά πόσο η επιλογή της κας Γεωργιάδου είναι άσχετη με τις ισχυρές πολιτικές πλάτες που είχε, όταν ουδεμία άμεση εμπειρία είχε με τον τραπεζικό τομέα, αλλά και όταν σε δεκαπέντε μόνο μήνες πέρασε από τη θέση του κοινοβουλευτικού συνεργάτη, στη θέση του συμβούλου του Υπουργού, πολύ πρόσφατα στη θέση της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης και τώρα στη θέση της Προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας.

Ταυτόχρονα, σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τον μισθό που θα παραχωρείται στην κα Γεωργιάδου, ο οποίος θα ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες στα ΜΜΕ,  στις €150.000 ετησίως, όταν με πολύ λιγότερα αμειβόταν ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής και όταν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική υπέστηκαν και αυτοί βάναυσο κούρεμα των απολαβών τους.

Κυρίως όμως, όταν ο λαός μας υποφέρει ως αποτέλεσμα του τραπεζικού εγκλήματος είναι το λιγότερο πρόκληση τα τραπεζικά ιδρύματα να δίνουν ακόμη πιο ψηλούς μισθούς σε αξιωματούχους τους.

30/5/2014

PREV

Τεράστια πρόκληση για τους πολίτες και την κοινωνία

NEXT

Εξόφθαλμα θεσμικά παράνομη η λειτουργία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας χωρίς καμία πολιτική απόφαση για τη σύσταση του