Home  |  Βουλή   |  Διαφωνία ΑΚΕΛ με το νομοσχέδιο που περιστέλλει την ελευθερία έκφρασης των δημοσίων υπαλλήλων

Διαφωνία ΑΚΕΛ με το νομοσχέδιο που περιστέλλει την ελευθερία έκφρασης των δημοσίων υπαλλήλων

Δήλωση Άριστου Δαμιανού, Βουλευτή ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών μια κυβερνητική πρόταση για τροποποίηση του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου, η οποία αποπειράται να οριοθετήσει την ελευθερία έκφρασης και τη διακίνηση πληροφόρησης από δημόσιους υπαλλήλους.

Αντιλαμβανόμαστε ότι με βάση και τις πειθαρχικές διαδικασίες, κάποια πράγματα πρέπει να καθοριστούν. Αυτό με το οποίο, όμως, διαφωνούμε είναι η προσπάθεια ρύθμισης κάποιων εσωτερικών διοικητικών ζητημάτων να περιστέλλει την ελευθερία έκφρασης, την ελευθερία λόγου, το δικαίωμα στη γνώμη και των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και των υπόλοιπων πολιτών στη Δημοκρατία.

Για αυτό έχουμε εκφράσει την αρχική μας ένσταση με τον τρόπο που είναι διατυπωμένο το νομοσχέδιο. Εξάλλου, η σύγχρονη τάση όσον αφορά στα δικαιώματα είναι να διευρύνονται και όχι να περιστέλλονται. Αντιλαμβανόμενοι και την αναγκαιότητα μιας κάποιας ρύθμισης, είπαμε ότι πρέπει να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στο αρμόδιο Υπουργείο για να επανεξετάσει τη θέση του, γιατί έχουμε να κάνουμε με λεπτά ζητήματα δικαιωμάτων, τα οποία δεν πρέπει με τη μεγαλύτερη ευκολία να περιστέλλονται.

14/07/2021

PREV

Η Κυβέρνηση να προβληματιστεί για την αποτελεσματικότητα των διπλωματικών της ενεργειών στο θέμα των Αγνοουμένων

NEXT

Ερώτηση Ειρήνης Χαραλαμπίδου για πρωτόκολλο που ακολουθείται για την ενημέρωση συγγενών θύματος