Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Σκεύης Κουκουμά μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων

Διευρύνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος παθόντα

Συζητήσαμε σήμερα πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, με την οποία ρυθμίζονται θέματα σε σχέση με τους ανάπηρους πολέμου.

Η τροποποίηση της νομοθεσίας στοχεύει στην παροχή δυνατότητας σε άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας επιδείνωσης τραυμάτων που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και της εισβολής, ώστε να μπορούν να καταστούν δικαιούχοι του επιδόματος παθόντα.

Συζητήθηκε, επίσης, το αίτημα των παθόντων για γενική αύξηση του επιδόματος παθόντων, ώστε να καλύψει τα γενικευμένα και αυξανόμενα έξοδα τους, καθώς και του δικαιώματος για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που είχαν πριν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

 

Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για στήριξη εκτοπισθέντων ενοικιαστών τ/κ υποστατικών

 

Εξετάσαμε, επίσης, πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, με την οποία παρέχεται στο Υπουργείο Εσωτερικών η δυνατότητα αναστολής της επιβολής ενοικίων στις περιπτώσεις πανδημίας και σεισμού. Στόχος είναι να δοθεί με ένα πιο απλό και άμεσο τρόπο η δυνατότητα στον Υπουργό Εσωτερικών να στηρίζει τους εκτοπισθέντες που διατηρούν επαγγελματικά τουρκοκυπριακά υποστατικά σε περιόδους που μειώνεται, ένεκα καταστροφών και πανδημίας, ο κύκλος εργασιών τους.

Παραμένει, όμως, ευθύνη της Κυβέρνησης να βρει αποτελεσματικούς τρόπους να στηρίξει όλους τους επαγγελματίες που ενοικιάζουν υποστατικά και αυτή την περίοδο έμειναν εκτεθειμένοι.

23/03/2021

PREV

Ανακοίνωση για τη συνάντηση του ΓΓ ΑΚΕΛ με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αιχμαλώτων Πολέμου 1974

NEXT

Καταθλιπτική η εικόνα στη Λαϊκή Γειτονιά στη Λευκωσία. Επιβάλλεται η λήψη άμεσων μέτρων για αναζωογόνηση της