Home  |  Βουλή   |  Καταθλιπτική η εικόνα στη Λαϊκή Γειτονιά στη Λευκωσία. Επιβάλλεται η λήψη άμεσων μέτρων για αναζωογόνηση της

Καταθλιπτική η εικόνα στη Λαϊκή Γειτονιά στη Λευκωσία. Επιβάλλεται η λήψη άμεσων μέτρων για αναζωογόνηση της

Δήλωση Κώστα Κώστα, Bουλευτή ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Τουρισμού

Οι ευθύνες του Δήμου Λευκωσίας για τη σημερινή κατάσταση της Λαϊκής Γειτονιάς είναι βαρύτατες.

Η εικόνα της περιοχής είναι καταθλιπτική, αφού από τα 28 καταστήματα που λειτουργούσαν πριν μερικά χρόνια, σήμερα λειτουργούν μόνο τρία. Είναι εικόνα εγκατάλειψης μιας περιοχής, η οποία θα έπρεπε να ήταν το σημείο αναφοράς της πρωτεύουσας.

Ευθύνες για την αναζωογόνηση της περιοχής έχει και το Υφυπουργείο Τουρισμού. Η Διαχειριστική Επιτροπή Ενοίκων Λαϊκής Γειτονιάς έχει υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση στο Υφυπουργείο Τουρισμού, η οποία ελπίζουμε ότι θα αξιοποιηθεί. Στη σημερινή συνεδρία, η Διαχειριστική Επιτροπή κατέθεσε εισηγήσεις για το πως μπορεί να ζωντανέψει ξανά η Λαϊκή Γειτονιά.

Ως ΑΚΕΛ καλούμε το Δήμο Λευκωσίας και το Υφυπουργείο Τουρισμού να λάβουν άμεσα μέτρα για να αναζωογονηθεί η Λαϊκή Γειτονιά. Να προχωρήσουν σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για την ευρύτερη περιοχή, για να σταματήσει ο μαρασμός της και να καταστεί και πάλι πόλος έλξης για Κύπριους και τουρίστες, με τον αυθεντικό κυπριακό της χαρακτήρα.

Οι εργασίες εξωραϊσμού που γίνονται σήμερα από το Δήμο Λευκωσίας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν επιλύουν το πρόβλημα.

23/03/2021

PREV

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων

NEXT

Οι «δύο σύνοδοι» και η πορεία  της Κίνας