Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε κάθετα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της CYTA

Ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε κάθετα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της CYTA

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, για το ξεπούλημα της CYTA

Ενόψει της συζήτησης που γίνεται για το κυβερνητικό νομοσχέδιο που αφορά στη CYTA, ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε κάθετα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων σε ζητήματα δικαιωμάτων και εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων, στοχεύει στην παραπλάνηση για τις αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν από το ξεπούλημα της CYTA κι άλλων ημικρατικών οργανισμών.

Ως ΑΚΕΛ στηρίζουμε τα εύλογα αιτήματα των εργαζομένων στη CYTA, αλλά η ουσία βρίσκεται  πρωτίστως στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού.

Η CYTA, και γενικά οι ημικρατικοί οργανισμοί, έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην Κύπρο. Το ξεπούλημα που μεθοδεύει η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού θα πλήξει την κοινωνία και την οικονομία της πατρίδας μας. Η κυβέρνηση προχωρεί στις ιδιωτικοποιήσεις παρά τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει τη CYTA, την ΑΗΚ και την Αρχή Λιμένων.

  • Με το ξεπούλημα της CYTA τα κέρδη του Οργανισμού αντί να επιστρέφονται στην κοινωνία, θα πηγαίνουν στις τσέπες του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Με το ξεπούλημα της CYTA δεν θα εξυπηρετούνται πολλές από τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών, αφού τα πάντα θα έχουν ως μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις οδήγησαν στην υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και στην αύξηση του κόστους τους για τον πολίτη.
  • Με το ξεπούλημα της CYTA ευαίσθητα ζητήματα εθνικής ασφάλειας θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η ιδεολογικά αγκυλωμένη επιμονή της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τη CYTA εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα της Κύπρου και των πολιτών της.

18/08/2015

PREV

Σαράντα ένα μαύρα καλοκαίρια είναι αρκετά

NEXT

Zωτικής σημασίας να διασφαλιστεί ότι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες θα έχουν την προτεραιότητα