Home  |  Βουλή   |  Ωράρια Καταστημάτων στο Λιανικό Εμπόριο

Ωράρια Καταστημάτων στο Λιανικό Εμπόριο

Γραπτή Δήλωση Αντρέα Φακοντή, Προέδρου Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας

Οι κυβερνώντες δογματικά εμμένουν στην επιβολή της λειτουργίας των καταστημάτων 7 μέρες την εβδομάδα ολόχρονα σε ολόκληρη την Κύπρο. Η ετσιθελική τους συμπεριφορά σκοπό έχει να εξυπηρετήσει μια χούφτα προνομιούχων. Αποκλείουν το ενδεχόμενο κατάθεσης κανονισμών για ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, φέρνοντας σε δυσχερή θέση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της πλειοψηφίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά και τις δηλώσεις τόσο του Γενικού Εισαγγελέα, όσο και του πρώην Γενικού Εισαγγελέα ότι η λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να εξευρεθεί στα Δικαστήρια αλλά μόνο με συνεννόηση και συναντίληψη εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού συνεχίζει τις πολιτικές της που ζημιώνουν τα μικρομεσαία στρώματα του λαού και αυξάνουν τα κέρδη του οικονομικού κατεστημένου.

Η στάση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την εμμονή της να υπερασπίζεται τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο λιανικό εμπόριο, σε βάρος των μικροκαταστηματαρχών και των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο.

Οι συμπολίτες μας έχουν κουραστεί από τις ετσιθελικές συμπεριφορές των κυβερνώντων. Οι εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο έχουν εξουθενωθεί από τα εξαντλητικά ωράρια με μισθούς πείνας. Οι μικροκαταστηματάρχες έχουν γονατίσει από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Θα πρέπει επιτέλους οι κυβερνώντες να αντιληφθούν την τραγική κατάσταση που βιώνουν όσοι ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο. Θα πρέπει επιτέλους να καταθέσουν συναινετικές προτάσεις, οι οποίες μέσα από εποικοδομητικό διάλογο θα τύχουν σεβασμού από το σύνολο των εμπλεκομένων και των θεσμών, δίνοντας οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα που οι κυβερνώντες προκάλεσαν με τις αποφάσεις τους.

28/3/2018

PREV

"Η κυβέρνηση παρανομεί κατ’ εξακολούθηση"

NEXT

Διανέλλειο Γυμνάσιο: Μια ακατάσχετη κυβερνητική κοροϊδία