Home  |  Βουλή   |  Διανέλλειο Γυμνάσιο: Μια ακατάσχετη κυβερνητική κοροϊδία

Διανέλλειο Γυμνάσιο: Μια ακατάσχετη κυβερνητική κοροϊδία

Δήλωση Γιώργου Κ. Γεωργίου, βουλευτή ΑΚΕΛ Λάρνακας

Ο χώρος του πρώην Διανελλείου, Τεχνικής Σχολής και Ορφανοτροφείου, έχοντας μια ιστορία ενός και πλέον αιώνα, είναι απόλυτα συνυφασμένος με τα εκπαιδευτικά πράγματα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Λάρνακας.

Από το 2011, όταν ανεγέρθηκε σε άλλο χώρο το Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού, το Διανέλλειο εγκαταλείφθηκε και ερήμωσε. Έκτοτε η Σχολική Εφορεία, οι σύνδεσμοι γονέων, το Δημοτικό Συμβούλιο, κόμματα και άλλοι φορείς της Λάρνακας ζητούν όπως ο χώρος παραμείνει σχολικός, όπως είναι χαρακτηρισμένος στο τοπικό σχέδιο της πόλης, και στη θέση του να ανεγερθεί άλλο σχολείο, για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες της Λάρνακας σε σχολικές υποδομές. Με αυτή τη θέση, θεωρητικά, συναινούν και τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών.

Παρά την κατ’ επανάληψη εξέταση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στα δυο υπουργεία και το Ίδρυμα που διαχειρίζεται το χώρο του Διανελλείου, το θέμα συνεχώς παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Ερωτούμε την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Έχετε την πολιτική βούληση να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα; Θα συνεχίσετε να κοροϊδεύετε, με αφόρητο τρόπο τους Λαρνακείς;

Ως ΑΚΕΛ, μέσα και έξω από τη Βουλή θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση αυτού του δίκαιου και καθολικού αιτήματος της Λάρνακας.

28/03/2018

PREV

Ωράρια Καταστημάτων στο Λιανικό Εμπόριο

NEXT

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τις συνεδρίες των Επιτροπών Νομικών και Θεσμών