Home  |  Βουλή   |  Χωρίς εξαιρέσεις να δοθεί η ειδική παροχή προς όλους τους θαλασσαιμικούς άνω των 50 ετών

Χωρίς εξαιρέσεις να δοθεί η ειδική παροχή προς όλους τους θαλασσαιμικούς άνω των 50 ετών

Δήλωση Ευανθίας Σάββα, βουλευτού ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ειδική παροχή στα άτομα που πάσχουν από θαλασσαιμία, ως αντιστάθμισμα της σύνταξης τους που δεν μπορούν να την απολαύσουν στο έπακρον, καθώς το προσδόκιμο ζωής τους είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό του γενικού πληθυσμού.

Ως εκ τούτου, δικαιούχοι της εν λόγω ειδικής παροχής θα είναι θαλασσαιμικοί, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα 50 έτη της ηλικίας τους, νοουμένου ότι έχουν συμπληρώσει 15 ασφαλιστέες μονάδες, όπως ισχύει για την θεσμοθετημένη σύνταξη.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και ικανοποιεί ως ένα βαθμό τους θαλασσαιμικούς, εντούτοις από τα στοιχεία που έχουν τεθεί ενώπιον της Επιτροπής  καλύπτεται μόνο το 1/3 των ανθρώπων αυτών.

Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη ειδική παροχή για να εκπληρώσει τον σκοπό της θα έπρεπε να καλύπτει όλους τους θαλασσαιμικούς, όπως για παράδειγμα  και τα άτομα που λόγω υγείας δεν έχουν καλύψει τις 15 ασφαλιστέες μονάδες.

27/10/2020

PREV

Η πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα τα οροθετικά άτομα

NEXT

Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ εμπαίζουν κατ’ εξακολούθηση τους πρόσφυγες