Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Χαιρετισμός στο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ – Μπορίς Κομότσκυ Μέλος του Προεδρείου της Κεντρικής Επιτροπής του  ΚΚΡΟ

Χαιρετισμός στο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ – Μπορίς Κομότσκυ Μέλος του Προεδρείου της Κεντρικής Επιτροπής του  ΚΚΡΟ

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Εκ  μέρους της Κ.Ε. και του Προέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Ζουγκάνοβ, χαιρετίζω θερμά τους αντιπροσώπους του 22ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ, όλους τους Κύπριους Κομμουνιστές  και τους συμμάχους σας.

Μεταφέρω επίσης τους χαιρετισμούς των Κομμουνιστών της Ρωσίας, των φίλων και συντρόφων σας, που για δεκάδες χρόνια, αγωνίζονται από κοινού μαζί σας για τα κοινά μας ιδανικά,  για τον σοσιαλισμό.

Πρόσφατα, έχουμε γιορτάσει μαζί  την επέτειο των  70 χρόνων από τη νίκη κατά του φασισμού. Οι λαοί του κόσμου έχουν πληρώσει μεγάλο τίμημα για αυτή τη νίκη. Μεταξύ αυτών, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας, συγκαταλέγονται και Κύπριοι Κομουνιστές. Αποδίδουμε τιμή σε αυτούς.

Σύντροφοι,

Η ιστορία των σχέσεων μεταξύ των κομμάτων μας έχει πολλές αξιοσημείωτες σελίδες. Έχουμε υπάρξει πραγματικοί φίλοι και σύντροφοι και έχουμε δουλέψει για τον ίδιο σκοπό. Ως αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πράβντα», επιτρέψετέ μου να σας διαβεβαιώσω, ότι η Λενινιστική εφημερίδα μας συνεχίζει να ακολουθεί τις παρακαταθήκες του Β.Ι. Λένιν, έχοντας παραμείνει συλλογικό προπαγανδιστικό όργανο και συλλογικός καθοδηγητής. Η εφημερίδα μας φιλοξενεί και μεταφέρει παρεμβάσεις από ηγετικά στελέχη του ΑΚΕΛ και συχνά ενημερώνει τους αναγνώστες της για τους αγώνες του ΑΚΕΛ. Είμαστε έτοιμοι για ενεργή συνεργασία με την αδελφή εφημερίδα «Χαραυγή».

Η βασική μας πεποίθηση είναι ότι η ενδυνάμωση και η ενίσχυση της ενότητας του Διεθνούς Κομουνιστικού Κινήματος είναι τώρα πιο αναγκαία από ποτέ. Και είμαστε ευτυχείς να σημειώσουμε, ότι τα συμπεράσματα του ΑΚΕΛ και του ΚΚΡΟ για την  κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κόσμο, συμπίπτουν.

Σύντροφοι,

Επιτρέψετε μου να διαβεβαιώσω εσάς και τον λαό της Κύπρου, ότι το ΚΚΡΟ και οι πραγματικοί φίλοι σας στη Ρωσία ήταν και θα είναι σύμμαχοί σας στον αγώνα για την επανένωση της πατρίδας σας.

Είμαστε πεπεισμένοι, ότι το 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ και οι αποφάσεις του θα ενισχύσουν την ενότητα του κόμματος και την θέση του στην Κυπριακή κοινωνία. Είμαστε σε πλήρη συμφωνία με το σύνθημα του Συνεδρίου σας «Στους αγώνες η Δύναμη, στην Αριστερά η Ελπίδα».

PREV

Χαιρετισμός  του Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας Πετρό Σιμονένκο προς το 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ

NEXT

Διακήρυξη του 22ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό