Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Χαιρετισμός Γκαμπριέλ Τζίμμερ στο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ

Χαιρετισμός Γκαμπριέλ Τζίμμερ στο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση σας. Είμαι εδώ για να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς αλληλεγγύης από όλα τα μέλη της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς-Βόρειο Πράσινης Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ΕΕΑ-ΒΠΑ ήταν πάντα ένας συνεπής υποστηρικτής μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού προβλήματος, της επανένωσης της πατρίδας και του λάου σας. Ελπίζουμε ότι με την ανάδειξη του Μουσταφά Ακιντζί ως νέου ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας θα δούμε ανανεωμένες προσπάθειες που θα οδηγήσουν σε μια συμφωνημένη, βιώσιμη και δίκαιη λύση για όλους τους Κύπριους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, και το είχα τονίσει αυτό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι πολιτικοί ηγέτες θα πρέπει να επαναφέρουν τις σημαντικές συγκλίσεις που είχαν επιτευχτεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ του κ. Χριστόφια και του κ. Ταλάτ τότε.

Πάνω από 40χρόνια Τουρκικής κατοχής είναι πολλά! Εμείς απαιτούμε από τη Τουρκική κυβέρνηση, μια υποψηφια για ένταξη χώρα, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Κύπρο, όπως προνοούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα εμείς απατούμε όπως η ΕΕ διαδραματίσει ένα πιο συνεπή ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και να πάρει μια ξεκάθαρη στάση έναντι της Τουρκίας, ιδιαίτερα όταν παραβιάζει κατάφωρα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως είχαμε δει πρόσφατα.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Εσείς ήσασταν πρωτοπόροι στην Ευρώπη. Το 2008 εμείς γιορτάζαμε μαζί σας τη νίκη του Δημήτρη Χριστόφια ως του πρώτου Πρόεδρου από την Αριστερά στην Ευρώπη. Εσείς ξέρετε τι σημαίνει να κυβερνάται μια χώρα και να αντιμετωπίζεται τη Τρόικα και όλες τις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις.

Σήμερα ζούμε μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία της αριστεράς και του μέλλοντος της Ευρώπης. Τώρα είναι η ώρα για μαζική κινητοποίηση, συμπεριλαμβανημένου συνδικάτων, κοινωνικών κινημάτων και πολιτικών κομμάτων για υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον κοινό μας αγώνα. Μαζί θα πρέπει να αγωνιστούμε για να αντικαταστήσουμε τις πολιτικές λιτότητας από μια νέα συμφωνία για βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες στην ΕΕ που υποφέρουν από τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης κρίσης και της πολίτικης χρέους.

Οι πρόσφατες εκλογές στην Ισπανία και η κατάσταση στην Ιρλανδία μας δείχνουν ότι όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είμαστε στα πρόθυρα να νικήσουμε. Με άλλα λόγια, όπως λέτε στο σύνθημα σας «Στους αγώνες η δύναμη, στην Αριστερά η ελπίδα».

Σας εύχομαι μεγάλη επιτυχία στο 22ο Συνέδριο σας και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να κλείσουμε το Συνέδριο σας μαζί με μια μεγάλη επιτυχία των Κούρδων φίλων μας στις εκλογές την Κυριακή στην Τουρκία.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Γκάμπι Τζίμμερ

 

PREV

Χαιρετισμός Γ.Γ. Κ.Ε. ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ

NEXT

Χαιρετισμός Γιάννη Μπουρνούς, Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ στο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ