Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  O Υπουργός Δικαιοσύνης δεν αλλάζει νοοτροπία

O Υπουργός Δικαιοσύνης δεν αλλάζει νοοτροπία

Δήλωση βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Άριστου Δαμιανού

Αποτελεί πάγια θέση του ΑΚΕΛ ότι στα σημαντικά θεσμικά ζητήματα οι εκάστοτε κυβερνώντες θα πρέπει να επιδεικνύουν την ανάλογη υπευθυνότητα. Καταδικάζουμε την προσπάθεια του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να διαφοροποιήσει προς όφελος του ίδιου του θεσμού του Υπουργού Δικαιοσύνης αρμοδιότητα που σήμερα δεν έχει, αφού οι μεταθέσεις μελών της αστυνομίας αποτελούν αρμοδιότητα του Αρχηγού Αστυνομίας.

Καταγράφουμε την ίδια στιγμή  ως θετική εξέλιξη την χθεσινή διορθωτική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία όμως αφήνει σοβαρά εκτεθειμένο, για μια ακόμη φορά, τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Διερωτόμαστε κατά πόσον ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα παραμείνει εκ νέου αδιάφορος μπροστά στο νέο αυτό σοβαρό περιστατικό ή αν θα προβληματιστεί για τις επιλογές του.

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου που αφορά την ΚΥΠ θα το μελετήσουμε και θα τοποθετηθούμε σημειώνοντας βέβαια ότι μόλις χτες κατατέθηκε στη Βουλή το αναθεωρημένο νομοσχέδιο.

Θα πρέπει επίσης να υπογραμμίσουμε ότι χθες στο Κοινοβούλιο, υπήρξε επιβεβαίωση μιας άλλης πολιτικής παρέμβασης του κ. Ιωνά Νικολάου. Εκείνης επί του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ για να πειστούν όπως εκχωρήσουν την αρμοδιότητα της έκδοσης κάρτας φιλάθλου από τον ίδιο τον ΚΟΑ στην ΚΟΠ. Προσπάθεια του Υπουργού που πέτυχε την εκχώρηση στην ΚΟΠ, με τα όσα τραγελαφικά ακολούθησαν, αφού στη συνέχεια η ΚΟΠ επέστρεψε πίσω στον ΚΟΑ την ευθύνη.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν αλλάζει νοοτροπία, συνεχίζοντας το σερί λανθασμένων πολιτικών ενεργειών.

15/10/2014

PREV

Το αρμόδιο Υπουργείο να παρέμβει άμεσα προς άρση της όποιας στρέβλωσης στην αγορά καυσίμων

NEXT

Ανησυχίες για τις αρνητικές προβλέψεις στη Ρωσική τουριστική αγορά