Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ανησυχίες για τις αρνητικές προβλέψεις στη Ρωσική τουριστική αγορά

Ανησυχίες για τις αρνητικές προβλέψεις στη Ρωσική τουριστική αγορά

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Για τις αρνητικές προβλέψεις στη Ρωσική τουριστική αγορά

 

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις αρνητικές προβλέψεις του ΚΟΤ σε σχέση με τις αφίξεις τουριστών από τη Ρώσικη Ομοσπονδία για το 2015.

Με δεδομένο ότι η τουριστική βιομηχανία γενικότερα και ειδικότερα η Ρώσικη αγορά, είχε καθοριστική συμβολή στην απάμβλυνση των καταστροφικών  επιπτώσεων που έφεραν στην οικονομία οι αποφάσεις του Μαρτίου του 2013, η πιθανή επιβεβαίωση των προβλέψεων του ΚΟΤ θα επιφέρει σοβαρότατες συνέπειες στην κυπριακή οικονομία.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση, ο ΚΟΤ και γενικότερα όλοι οι συναρμόδιοι φορείς έχουν καθήκον να ενεργήσουν προληπτικά και αποφασιστικά για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης.

Αφενός, απαιτούνται εξειδικευμένα μέτρα στήριξης και προώθησης του τουριστικού προϊόντος στη Ρωσική αγορά. Προληπτικά, σε αντισταθμιστική κατεύθυνση, θα πρέπει να ληφθούν ανάλογα μέτρα στήριξης σε ήδη έτοιμες αγορές όπως η Γερμανική και η Σκανδιναβική.

Αφετέρου, λαμβάνοντας υπόψη ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος που παρατηρείται στη Ρωσική τουριστική αγορά, οφείλεται στις κυρώσεις από πλευράς ΕΕ, απαιτείται ο τερματισμός των μέτρων αυτοτιμωρίας που επιβάλλει η ΕΕ σε κράτη μέλη της, η διαφοροποίηση της θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και η διεκδίκηση αντισταθμιστικών μέτρων και αποζημιώσεων για τη ζημιά που η Κύπρος υφίσταται από τις πολιτικές της ΕΕ.

Ως ΑΚΕΛ θα επιδιώξουμε την εγγραφή σχετικού θέματος στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για αυτεπάγγελτη εξέταση.

15/10/2014

PREV

O Υπουργός Δικαιοσύνης δεν αλλάζει νοοτροπία

NEXT

Oι εταιρείες πετρελαιοειδών στην Κύπρο κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών