Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα προς την κοινωνία η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών μόρφωσης από τους νέους

Το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα προς την κοινωνία η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών μόρφωσης από τους νέους

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας Κ.Ε. ΑΚΕΛ για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του μαθητικού κινήματος

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του μαθητικού κινήματος και τις διεκδικήσεις τους. Όταν νέοι και νέες διεκδικούν για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης και διαβίωσης για τους ίδιους και τους συμμαθητές τους, αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα προς την κοινωνία, πόσο μάλλον όταν τα προβλήματα είναι υπαρκτά και σοβαρά.

Το Υπουργείο Παιδείας παρά να απειλεί με κατασταλτικά μέτρα, ίσως θα ήταν επιτέλους καιρός, μετά από δύο χρόνια στασιμότητας, να αφουγκραστεί τα πραγματικά προβλήματα των μαθητών, ειδικά εκείνων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το ΥΠΠΟ παραπλανεί: ισχυρίζεται ότι έχει υιοθετήσει μια σειρά από μέτρα για τους άπορους μαθητές, η αλήθεια όμως είναι ότι αυτά τα μέτρα αφορούν μόνο στους μαθητές λήπτες δημοσίου βοηθήματος, που αποτελούν ένα μικρό ποσοστό μόνο, όσων παιδιών η πολιτεία έχει αποφασίσει ότι χρειάζονται στήριξη και σίτιση στα σχολεία μας. Εδώ είναι το πρόβλημα: ενώ η πολιτεία έχει αποφασίσει ότι 13000 περίπου παιδιά και οι οικογένειες τους χρειάζονται βοήθεια μέσω της σίτισης στο σχολείο, μετά, σημαντικός αριθμός από αυτά τα παιδιά και οι οικογένειες τους,  καλούνται να πληρώνουν κόμιστρα, δίδακτρα στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, άλλα έξοδα στο σχολείο και γενικότερα δεν έχουν οποιαδήποτε εξαίρεση από τα σχολικά έξοδα.

Η προσέγγιση του ΥΠΠΟ να αρνείται την ύπαρξη του προβλήματος δεν οδηγεί πουθενά, απλά φανερώνει αλαζονεία και έπαρση. Το ΥΠΠΟ πρέπει να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να προσπαθήσει να το επιλύσει. Η επίθεση του ΥΠΠΟ κατά του οργανωμένου μαθητικού κινήματος στερείται οποιασδήποτε παιδαγωγικής βάσης και θα έπρεπε να αποφευχθεί ακόμα και εάν το ΥΠΠΟ πιστεύει ότι έχει δίκαιο. Ειλικρινά περιμέναμε μια άλλη προσέγγιση ιδιαίτερα από το ΥΠΠΟ.

16/12/2014

PREV

Βρισκόμαστε συνεχώς στο πλευρό των πληγέντων

NEXT

Ομιλία Βουλευτή Άντρου Καυκαλιά στη συζήτηση του Κρατικού Πρϋπολογισμού για το 2015