Home  |  Βουλή   |  Το ΑΚΕΛ ενέγραψε θέμα για τη διοχέτευση των νερών του αποσκληρυντήρα στην ευρύτερη περιοχή των Πολεμιδιών

Το ΑΚΕΛ ενέγραψε θέμα για τη διοχέτευση των νερών του αποσκληρυντήρα στην ευρύτερη περιοχή των Πολεμιδιών

Δήλωση του βουλευτή του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, Γιώργου Τ. Γεωργίου

Έχει εγγραφεί ως αυτεπάγγελτο θέμα στην Επιτροπή Υγείας, η διοχέτευση των νερών του αποσκληρυντήρα στην ευρύτερη περιοχή των Πολεμιδιών.  Πρόκειται για ζωτικής σημασίας θέμα, που αφορά τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και ευρύτερα την οικολογία.

Οι πολίτες είναι εκτεθειμένοι, εξαιτίας του γεγονότος ότι τα νερά αυτά περιέχουν αυξημένη ποσότητα άλατος και ως εκ τούτου επηρεάζονται τόσο τα υπόγεια ύδατα όσο και το έδαφος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται γύρω, καμένη γη.

Ταυτόχρονα δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την υγεία των πολιτών, εξαιτίας της παρουσίας μολυσμένων κουνουπιών και άλλων εντόμων.

Κοινή διαπίστωση όλων για ακόμα μια φορά ήταν ότι το κράτος παρουσιάζεται ανεπαρκές και ανίκανο να δώσει ριζικές λύσεις και ικανοποιείται με προχειρότητες και παυσίπονα.

Ομόφωνα η Επιτροπή Υγείας θα απευθυνθεί στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, ζητώντας του να καταθέσει οδικό χάρτη που θα περιλαμβάνει τις άμεσες δράσεις για επίλυση του προβλήματος.

15 Ιουνίου 2017

PREV

Η Κύπρος ουραγός στις δαπάνες και στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες

NEXT

Πρόταση νομού ΑΚΕΛ για την κατάργηση της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων