Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το ΑΚΕΛ αλληλέγγυο με τον Μουράτ Κανατλί

Το ΑΚΕΛ αλληλέγγυο με τον Μουράτ Κανατλί

kibrisli-politikaci-murat-kanatli-tutuklandia445a815d3b56073d33f1-300x159[1]

 

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Μουράτ Κανατλί, Οργανωτικό Γραμματέα  του Κόμματος Νέα Κύπρος, ο οποίος συνελήφθηκε από τις κατοχικές αρχές σήμερα λόγω άρνησης του να υπηρετήσει τη θητεία του στον κατοχικό στρατό. Την ίδια στιγμή καταδικάζει την ενέργεια του κατοχικού στρατού που για ακόμη μια φορά δείχνει το βίαιο χαρακτήρα του.

Ο αγωνιστής Μουράτ Κανατλί έχει αρνηθεί επανειλημμένα από το 2009 να υπηρετήσει τον κατοχικό στρατό επικαλούμενος λόγους συνείδησης. Προτίμησε να παραμείνει με καθαρή συνείδηση παρά να υπηρετήσει ένα στρατό που διχοτομεί μέχρι σήμερα την πατρίδα του και επιβάλλει τα κατοχικά τετελεσμένα.

Τόσο ο ίδιος, όσο και το Κόμμα του, αγωνίζονται διαχρονικά για τερματισμό της κατοχής και επανένωσης του τόπου. Στον αγώνα της επαναπροσέγγισης, το Κόμμα Νέα Κύπρος και το ΑΚΕΛ βρέθηκαν αρκετές φορές στο ίδιο μετερίζι.

Το ΑΚΕΛ επαναβεβαιώνει ότι θα παραμείνει αλληλέγγυο με όλους τους Κύπριους, ένθεν και ένθεν του κατοχικού συρματοπλέγματος, που οραματίζονται μια επανενωμένη Κύπρο, πατρίδα όλων των παιδιών της Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

PREV

Οι κυβερνώντες δεν κρύβουν πλέον την χαρά τους για το περιεχόμενο του μνημονίου

NEXT

Τις ίδιες συνταγές προωθούν οι κυρίαρχοι κύκλοι στην ΕΕ