Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Τερματισμός της προσπάθειας για επιβολή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου

Τερματισμός της προσπάθειας για επιβολή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ για την κάρτα φιλάθλου

Οι εξελίξεις σε σχέση με την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την κάρτα φιλάθλου έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Τα γήπεδα έχουν αδειάσει, σωματεία υφίστανται τεράστιες ζημιές σε μια δύσκολη περίοδο, το κυπριακό ποδόσφαιρο και ο κυπριακός αθλητισμός δέχονται ισχυρά κτυπήματα. Εάν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται αυτό το αδιέξοδο και επιμένουν ετσιθελικά και αυταρχικά στην επιβολή της δικής τους άποψης, απλά θα συνεχίσουν να συγκρούονται με την κοινωνία και να οξύνουν το πρόβλημα.

Μετά την άρνηση της ΚΟΠ να αναλάβει την έκδοση της κάρτας φιλάθλου και με δεδομένο πλέον ότι η νομοθεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί ως έχει (για παράδειγμα δεν μπορούν αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα) και με δεδομένο ότι το θέμα θα πρέπει να επανέλθει στη Βουλή, προσφέρεται μια ευκαιρία για έξοδο από το αδιέξοδο.

Πρέπει να τερματιστεί η προσπάθεια για επιβολή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου για να δοθεί η ευκαιρία να διεξαχθεί σοβαρός και ουσιαστικός διάλογος για τα λάθη, τα κενά και τις αδυναμίες μιας νομοθεσίας που συγγράφηκε και ψηφίστηκε μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία και να εκτονώσει την κρίση που έχει δημιουργηθεί, δημιουργώντας ταυτόχρονα δυνατότητες για σωστότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας σε σχέση με τον αθλητισμό.

30/09/2014

PREV

Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των ευάλωτων ομάδων εντός σχολείου

NEXT

Διαφωνούμε κάθετα με το ξεπούλημα εθνικού πλούτου στο ιδιωτικό κεφάλαιο