Home  |  Βουλή   |  «Τα Δημόσια νοσηλευτήρια διαλύονται καθημερινά»

«Τα Δημόσια νοσηλευτήρια διαλύονται καθημερινά»

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου, μέλους της Κ.Ε Υγείας

se-mayro-chali-to-nosokomeio-lemesou

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά, με το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Δυστυχώς, την τελευταία περίοδο, τα προβλήματα διογκώνονται συνεχώς και οι δυσλειτουργίες  γίνονται καθημερινό φαινόμενο. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Καθυστερεί προκλητικά η επέκταση, αναβάθμιση του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών, παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις και δεσμεύσεις των σημερινών κυβερνώντων και ειδικότερα του Υπουργού Υγείας.
  2. Εδώ και τρία χρόνια, το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών λειτουργεί με τρεις γιατρούς λιγότερους, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση με τους ασθενείς που προσέρχονται εκεί με σοβαρά περιστατικά.

Σημειώνουμε ότι όλα τα διεθνή στοιχεία και έρευνες καθορίζουν με συγκεκριμένο τρόπο, πόσους ασθενείς μπορεί να παρακολουθεί και να εξετάζει ένας γιατρός Πρώτων Βοηθειών.

  1. Παρατηρείται τεράστια συμφόρηση και λόγω έλλειψης κλινών, υπάρχουν περιστατικά ασθενών που μπορεί να είναι από 24 μέχρι 36 ώρες στην αναμονή, μέχρι να τύχουν θεραπείας, με αποτέλεσμα να μην εξετάζονται οι νεοεισερχόμενοι.
  1. Ενώ υπάρχει κονδύλι εδώ και ένα χρόνο για επέκταση κατά έξι κρεβάτια, δυστυχώς λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν υλοποιείται η απόφαση αυτή.

Καλούμε την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, καθώς επίσης  και τον Υπουργό Υγείας, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Τα Δημόσια νοσηλευτήρια διαλύονται καθημερινά. Και αν υπάρχουν μέχρι σήμερα, αυτό οφείλεται στην υπερπροσπάθεια του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού. Δυστυχώς όμως, εξαντλείται η θητεία των κυβερνώντων και μαζί διαλύουν την δημόσια υγεία.

30 Μαρτίου 2017

PREV

Τοποθέτηση ΑΚΕΛ για το διορισμό νέου Επιτρόπου Διοικήσεως

NEXT

Το ΑΚΕΛ καταψήφισε τη συμφωνία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ, σχετικά με το καθεστώς των δυνάμεων τους