Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Σωστή και έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης

Σωστή και έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Για δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με τις έρευνες στην οικονομία
 

CCFC007BE42ED0E8C274D1B12EA5047F[1]Αναφορικά με σημερινές δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα, δεν έχουμε πρόθεση να αντιδικούμε για τα αυτονόητα: Ότι η ποινική διερεύνηση είναι αρμοδιότητα και άρα ευθύνη των διωκτικών αρχών. Αλλά δικαιούμαστε να έχουμε άποψη για την καθυστέρηση που παρατηρείται. Που δεν είναι μόνο σημερινή.

Για προκλητική κωλυσιεργία δεν μίλησε το ΑΚΕΛ αλλά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, του Συναγερμού. Αυτό που εμείς καυτηριάζουμε είναι το πραγματικό γεγονός ότι η ποινική έρευνα θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, ενώ γνωρίζουμε ότι οι σημερινοί ρυθμοί είναι πολύ αργοί. Πόσο μάλλον που ενώπιον των διωκτικών αρχών υπάρχουν στοιχεία και γεγονότα για τα οποία όχι μόνο δεν ανακρίθηκαν πρόσωπα αλλά ούτε καν ερωτήθηκαν. Και αναφερόμαστε σε ηγετικά στελέχη των τραπεζών και της Κεντρικής Τράπεζας.

Δηλαδή όταν η Εισαγγελία κατέχει στοιχεία για πιθανές διαγραφές ηλεκτρονικών δεδομένων ούτως ώστε να παρεμποδιστεί μια έρευνα ή για πιθανή αφαίρεση κρατικής περιουσίας με σκοπό τη μόνιμη αποστέρησή της, γιατί αυτή η στάση να μένει στο απυρόβλητο; Κατανοούμε την πολυπλοκότητα των ζητημάτων που αφορούν στο τραπεζικό σκάνδαλο. Αλλά όλοι πρέπει να κατανοήσουν και την πραγματική ανάγκη για σωστή και έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης. Η οποία αφορά τον σκληρό πυρήνα του χρηματοπιστωτικού κατεστημένου.

Ως ΑΚΕΛ διαφωνούμε με τα λαϊκά δικαστήρια. Αλλά για να τα αποτρέψουμε συλλογικά ως Πολιτεία και ως Θεσμοί, θα πρέπει κάποιοι που τεκμηριωμένα θα αποδειχθεί ότι ευθύνονται, να λογοδοτήσουν ενώπιον των πραγματικών δικαστηρίων.

 

15/4/2014

PREV

Η κατάσταση του Τσιρείου Σταδίου και η ανάγκη δημιουργίας νέου γηπέδου στη Λεμεσό

NEXT

Ερώτημα προς τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου