Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η κατάσταση του Τσιρείου Σταδίου και η ανάγκη δημιουργίας νέου γηπέδου στη Λεμεσό

Η κατάσταση του Τσιρείου Σταδίου και η ανάγκη δημιουργίας νέου γηπέδου στη Λεμεσό

Γραπτή δήλωση του Βουλευτή του ΑΚΕΛ- Αριστερά- ΝΔ Άντρου Καυκαλιά

tsireioΈντονες ανησυχίες  για τις αντοχές του Τσιρείου δημιουργεί, εκ νέου, η αναφορά  στην έκθεση του συμβούλου πολιτικού μηχανικού στα προβλήματα που παρατηρούνται σε τμήμα της ανατολικής κερκίδας και ότι θα πρέπει να προγραμματιστούν εργασίες επιδιόρθωσης και συντήρησης ώστε να διατηρηθεί η κατάσταση του Σταδίου σε ασφαλή επίπεδα.
 
Επί τούτου δηλώνουμε ότι ο πληρέστερος έλεγχος και η λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διασφαλίζεται κατά απόλυτο τρόπο η ασφάλεια των αγώνων και των θεατών, είναι το πρώτιστο και το επείγον.
 
Από εκεί και πέρα η Κυβέρνηση επιβάλλεται να επιβεβαιώσει την πολιτική απόφαση, που έχει παρθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, για δημιουργία νέου γηπέδου στη Λεμεσό, στη βάση της κοινής συμφωνίας  των τριών σωματείων της πόλης μας με τον ΚΟΑ και πολύ περισσότερο να τροχοδρομήσει την υλοποίηση αυτής της απόφασης εξασφαλίζοντας την αναγκαία χρηματοδότηση.
 
Ως ΑΚΕΛ θέλουμε να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας, πως ο κύκλος ζωής του Τσιρείου Σταδίου έχει κλείσει. Υπάρχουν πέρα από τα θέματα ασφάλειας, θέματα εγκαταστάσεων και άλλα τεχνικά ζητήματα που στο εγγύς μέλλον θα καταστήσουν το στάδιο ως μη κατάλληλο. Η δημιουργία λοιπόν ενός νέου σύγχρονου γηπέδου που να ανταποκρίνεται στους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας  αλλά και στα κριτήρια, ελέγχους και απαιτήσεις εσωτερικών και διεθνών οργανισμών είναι μονόδρομος.
 
Δεν πρέπει τα σωματεία της πόλης μας να αφεθούν να ζήσουν υπό το καθεστώς οποιασδήποτε εξορίας.
 
 
15/4/2014
 

PREV

Η κυβέρνηση να χειριστεί με περισσότερη υπευθυνότητα τα θέματα του ΦΑ

NEXT

Σωστή και έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης