Home  |  Βουλή   |  Σχολικοί συνοδοί για παιδιά με αναπηρίες

Σχολικοί συνοδοί για παιδιά με αναπηρίες

Δήλωση Γιώργου Κ. Γεωργίου, Βουλευτή ΑΚΕΛ Λάρνακας

Από τους σημαντικότερους δείκτες ενός εκπαιδευτικού συστήματος είναι η παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης σε όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις. Η ειδική εκπαίδευση στην Κύπρο αποτελεί το φτωχό συγγενή του εκπαιδευτικού μας συστήματος

Εδώ και δυο χρόνια έχουμε καταθέσει ως ΑΚΕΛ μια συνολική πρόταση γύρω από τα θέματα της ειδικής εκπαίδευσης, η οποία δυστυχώς δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από το Υπουργείο Παιδείας. Ακόμα αναμένουμε απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς διαπιστώνουν ότι απουσιάζει μια δομημένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πολιτική έγκαιρης αξιολόγησης και διάγνωσης των αναγκών και των δυνατοτήτων παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Παρά την αύξηση των παιδιών που χρήζουν στήριξης στα δημόσια σχολεία ο αριθμός των σχολικών βοηθών- συνοδών παραμένει στα ίδια επίπεδαΑυτό οφείλεται στο ότι οι κυβερνώντες αρνούνται να διαθέσουν τα αναγκαία κονδύλια προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσα από την ανακατάταξη των σχολικών βοηθών- συνοδών ομαδοποιούνται παιδιά με διαφορετικές ανάγκες, ενώ άλλα αποκλείονται εντελώς από τη στήριξη που όφειλε να τους παρέχει η πολιτεία. Απαιτήσαμε από το Υπουργείο Παιδείας να εγκύψει άμεσα στο πρόβλημα, να καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό και να επαυξήσει τον αριθμό των σχολικών συνοδών στη βάση των πραγματικών αναγκών των παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης.

Αναμένουμε, βέβαια, την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού αναφορικά με την ειδική εκπαίδευση.

13 Σεπτεμβρίου 2017

PREV

Δηλώσεις Άριστου Δαμιανού, μετά τις συνεδρίες των Επιτροπών Νομικών και Θεσμών

NEXT

Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στον τομέα της υγείας