Home  |  Βουλή   |  Συνεχίστηκε η συζήτηση για τη θεσμοθέτηση του επαγγέλματος των ναυαγοσωστών

Συνεχίστηκε η συζήτηση για τη θεσμοθέτηση του επαγγέλματος των ναυαγοσωστών

Δήλωση Ευανθίας Σάββα για την πρόταση νόμου “Ο περί Ρύθμισης των Υπηρεσιών των Ναυαγοσωστών σε Περιοχές Προστασίας των Λουομένων στη Θάλασσα Νόμος”

Συνεχίσαμε σήμερα στην Κ.Ε. Εσωτερικών τη συζήτηση της πρότασης νόμου του κ. Χατζηγιάννη για τη θεσμοθέτηση του επαγγέλματος των ναυαγοσωστών. Καταρχήν είναι αποκαρδιωτικό σε ένα νησί όπως είναι η Κύπρος, που εξαρτάται στο μέγιστο βαθμό από τον τουρισμό, εν έτη 2017 να μην υπάρχει συγκροτημένη και θεσμοθετημένη Ναυαγοσωστική Υπηρεσία.

Έχουμε ενώπιον μας συγκεκριμένη πρόταση νόμου την οποία θα προωθήσουμε μπροστά στην αδυναμία της κυβέρνησης να φέρει ολοκληρωμένο νομοσχέδιο. Όπως κάθε φορά που συζητούμε την πρόταση ακούμε πράγματα και θαύματα, όπως για παράδειγμα σήμερα για την ύπαρξη 5 συμφωνιών μεταξύ κράτους και ιδιωτών αναφορικά με τη χρήση παραλιών. Η ύπαρξη νομοθετικού πλαισίου αφορά το συμφέρον ολόκληρης της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, την ασφάλεια των λουομένων, ντόπιων και ξένων, αλλά και το συμφέρον των ναυαγοσωστών, οι οποίοι σήμερα καλούνται να σηκώσουν το βάρος της ασφάλειας των λουομένων στις παραλίες με τις σημερινές άσχημες συνθήκες και την ανομοιομορφία που επικρατεί.

Προς τιμήν τους οι τοποθετήσεις τους στη σημερινή συνεδρία δεν είχαν να κάνουν με συνδικαλιστικά αιτήματα, αλλά με την προσπάθεια τους, μέσω εισηγήσεων, για τη θεσμοθέτηση και τη σωστή λειτουργία του επαγγέλματος τους.

 10 Ιουλίου 2017

PREV

"Διαφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση ή μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΚΟΑΠ στο Υπουργείο Γεωργίας"

NEXT

Ερώτηση Γιώργου Κ. Γεωργίου για τη μετακίνηση της Διευθύντριας του Παγκύπριου Γυμνασίου