Home  |  Βουλή   |  “Συνεχίζεται η καθυστέρηση στην εισαγωγή του υγραερίου στην αυτοκίνηση”

“Συνεχίζεται η καθυστέρηση στην εισαγωγή του υγραερίου στην αυτοκίνηση”

Δηλώσεις Κώστα Κώστα, μετά τη συνέδρια της Κ.Ε Ενέργειας και Εμπορίου

Σήμερα ενημερωθήκαμε στην Επιτροπή Ενέργειας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί ούτε ένα πιστοποιητικό τελικής έγκρισης για την έκδοση άδειας πώλησης υγραερίου κίνησης.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε να εφαρμόζει το σχεδιασμό και τον οδικό χάρτη της προηγούμενης κυβέρνησης για εισαγωγή της υγραεριοκίνησης, με καθυστέρηση ενός έτους ενώ η Βουλή εδώ και πάνω από 2 χρόνια, ψήφισε όλες τις νομοθεσίες που απαιτούντο για την εισαγωγή του υγραερίου στην αυτοκίνηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στερούνται οι πολίτες τη δυνατότητα για χρήση υγραερίου για αυτοκίνηση η οποία θα είχε φόρο κατανάλωσης μόλις 7 σεντ αντί τα 49 σεντ που είναι σήμερα η βενζίνη και το πετρέλαιο (600% περισσότερο).

Ταυτόχρονα, ενώ έχουν αδειοδοτηθεί τα κέντρα εκπαίδευσης τεχνιτών υγραεριοκίνησης και μέχρι σήμερα το Κράτος έχει ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εκπαιδευτούν εκατοντάδες τεχνίτες, ακόμα περιμένουμε να δούμε πρατήρια που θα διαθέτουν υγραέριο κίνησης. Είναι φανερό ότι σε δεκάδες αυτοκίνητα από τα 450 στα οποία τοποθετήθηκαν συστήματα υγραεριοκίνησης, προμηθεύονται υγραέριο παράνομα.

Ως ΑΚΕΛ, για πολλοστή φορά, καλούμε την Κυβέρνηση και τις αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να προχωρήσουν με ταχύτητα στην εξέταση των αιτήσεων και τις εταιρείες καυσίμων να προχωρήσουν τάχιστα, για να προμηθεύσουν επιτέλους με υγραέριο κίνησης την αγορά.

Τέλος επαναλαμβάνουμε ότι, ίσως να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που προχώρησε στην εισαγωγή της υγραεριοκίνησης, χωρίς να μπορεί κάποιος να προμηθευτεί υγραέριο.

06 Ιουνίου 2017

PREV

Βιωσιμότητα Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων: αποθεματικό και επενδυτική πολιτική

NEXT

«Παιδιά με ειδικές ανάγκες: Παιδιά ενός κατώτερου θεού;»